[Žinios trumpai] „Kraujas ant jūsų rankų“: Rusijos palydovinė televizija rodė pranešimą apie Ukrainą  ()

Kaip ir kasmet, Rusijos televizijos gegužės 9-ąją nusidažė kolorado vabalo spalvomis. Didelė programos dalis buvo skirta patriotizmui skatinti, tačiau žiūrėdami į tvarkaraščius žiūrovai Rusijoje galėjo nustebti - vietoje įprastų užrašų juos pasitiko realybė apie Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-10 [Žinios trumpai] „Kraujas ant jūsų rankų“: Rusijos palydovinė televizija rodė pranešimą apie Ukrainą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuspaudę programos mygtuką palydovinės televizijos žiūrovai Rusijoje negalėjo matyti skirtingų filmų ir laidų pavadinimų. Juos pakeitė tokia žinutė - „Ant jūsų rankų - tūkstančių ukrainiečių ir šimtų negyvų vaikų kraujas“. Tiesa, būta ir kitokių pareiškimų. Pavyzdžiui, kai kurie pavadinimai pakeisti į „Televizija ir jūsų valdžia jums meluoja. Karui ne!“

Tokie užrašai įprastus laidų ir filmų pavadinimus pakeitė prieš pat Pergalės dienos paradą Maskvoje. Taigi, tuo metu televiziją žiūrėjo daugybė žmonių. Ypač tie, kurie spėliojo, ar Putinas skelbs mobilizaciją, ar oficialiai paskelbs karą Ukrainai.

Niekas nežino, kas nutiko. Greičiausiai programišiai pasiekė transliacijų meta-informaciją ir pakeitė ją nepastebėti. Tačiau įmanoma ir tai, kad kažkas dirbantis palydovinėje televizijoje pats suorganizavo tokią protesto akciją. Portale Lenta.ru buvo keli Putiną kaltinantys straipsniai, kurie yra siejami su portalo darbuotojais - galbūt tylus nepritarimas tampa garsesniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()