[Žinios trumpai] Rusijos ekonomikos krachas nebesustabdomas, nebeišgelbės net visiška kapituliacija  (3)

Rusijos kariniai nuostoliai Ukrainoje yra didžiuliai, tačiau didysis Putino Rusijos krachas laukia ekonomikoje. Ir, atrodo, to nesustabdys net visiška kapituliacija, kuriai Putinas ir taip nesiryžtų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-22 [Žinios trumpai] Rusijos ekonomikos krachas nebesustabdomas, nebeišgelbės net visiška kapituliacija  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verslininkas ir dėstytojas vienoje Kyjivo verslo mokykloje Valerijus Pekaris, teigia, kad tikrasis sankcijų poveikis Rusijos ekonomikai vis dar nėra matomas.

„Neturėtumėte galvoti, kad jei Putinas paskelbs pasidavimą ar taiką, sankcijos tiesiog dings. Daugelio sankcijų poveikis yra ilgalaikis, apimantis visą kartą - jų neįmanoma greitai pašalinti“, teigia Pekaris.

Pavyzdžiui, verslininkas pastebi, kad Rusijos laikytas pozicijas energetikos sektoriuje jau užima kitos valstybės. „Rusijos patraukimas iš didelių naftos ir dujų rinkų įgauna pagreitį ir yra daug šalių, kurios laimingai užims tas pozicijas ir jų niekada nebeatiduos Rusijai. Rusija negalės pasakyti „mes užbaigėme karą atiduokite mums rinkas, kurias užėmėte, kol mes buvome išvyti“, teigia Pekaris.

Eksperto nuomone, tai, kas nutiko Rusijai, nustums šalį labai toli atgal. Ir gali pastūmėti didžiulius pokyčius Putino režime. „Nafta visada kuria autoritarizmą, autoritarizmas kuria karą. Iškastiniai degalai veda prie aplinkosaugos krizių ir, galimai, klimato kaitos“, teigia Pekaris, primindamas, kad iškastinis kuras Rusijai ilgą laiką buvo strategiškai svarbus pajamų šaltinis, o dabar jo svarba pasauliniu mastu mažėja.

(110)
(5)
(105)

Komentarai (3)