Kitoje Atlanto pusėje gyvenanti draugė per „Facebook“ išgelbėjo paauglį  (27)

Moksleivis, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė apie savo planuojamą savižudybę, buvo išgelbėtas, kai už Atlanto, Amerikoje gyvenanti jo draugė perskaitė jaunuolio grasinimą ir paskelbė pavojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šešiolikmetis paauglys, gyvenantis Oksforde, socialinio tinklo svetainėje nusiuntė vėlyvą pranešimą už 3 400 mylių Merilende (Maryland) gyvenančiai mergaitei. Paauglys galvojo apie savižudybę ir trečiadienį, šiek tiek prieš 23.30 val. parašė: „Aš išeinu padaryti tai, apie ką jau kurį laiką galvoju ir tada kiekvienas tai sužinos“.

Manoma, kad mergaitė jau ir anksčiau yra susirašinėjusi su paaugliu internete, tačiau jo adreso nežinojo. Ji papasakojo apie vaikiną savo tėvams, o šie susisiekė su Didžiosios Britanijos ambasada Vašingtone, kuri perspėjo Londono policiją – Skotland Jardą (Scotland Yard). Buvo žinoma, kad berniukas lanko mokyklą Oksfordšyre (Oxfordshire), todėl „Scotland Yard“ ketvirtadienį, 12.25 val. vietos laiku, įspėjo „Thames Valley“ policiją.

Pajėgų kontrolės centro Abingdone personalas žinojo tik paauglio vardą, tačiau paieška buvo susiaurinta iki 8 grafystės adresų. Pareigūnai buvo nusiųsti šiais adresais ir, praėjus trims valandoms po žinutės „Facebook“ socialiniame tinkle pasirodymo, jaunuolis buvo rastas namuose. Paauglys buvo perdozavęs vaistų, tačiau dar gyvas.

Vaikinas, kurio pavardė neatskleidžiama, dar turėjo sąmonę ir buvo nugabentas į Oksfordo ligoninę „John Radcliffe“. Šiuo metu jis jau išrašytas iš ligoninės ir gydosi namuose. „Thames Valley“ vyriausiasis inspektorius Brendan O‘Dowda įvertino asmenų abiejose Atlanto pusėse tvirtumą. „Tai atėmė laiko ir pastangų, tačiau ir laikas, ir pastangos buvo, be abejo, tinkamai panaudotos“, - sakė jis.

Nors ši istorija verta holivudinio filmo su laiminga pabaiga, tačiau ji slepia kur kas gilesnius dalykus - toks nusižudymo būdas tampa vis labiau mėgiamas paauglių tarpe. Tačiau ne visi internetinės bendruomenės nariai tokius grasinimus priima rimtai - kartais tokios savižudybės netgi paskatinamos, visiškai nesibijant pasekmių ar atsakomybės. Juk šiaip ar taip, bendravimas vyksta anonimiškai. Išlieka nebent akistata su sąžine. Tad ateityje tikriausiai dar teks išmokti į internetą ir anomiškumą žvelgti su reikiama atsakomybe. Klausimas tik kas to išmokys - tėvai, mokykla ar gyvenimiška patirtis?...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)