Putinas pasirašė „karinėje operacijoje“ žuvusių karių kreditų nurašymo įstatymą  ()

V. Putinas pasirašė „karinėje operacijoje“ žuvusių karių ir jų šeimos narių kreditų nurašymo įstatymą. Kreditus padengs bankai. Šiuo įstatymu mobilizuotieji, tarnaujantys pagal kontraktą ir savanoriai galės gauti kredito atostogas


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-08 Putinas pasirašė „karinėje operacijoje“ žuvusių karių kreditų nurašymo įstatymą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas pasirašė įstatymą, kuriuo reikalaujama nurašyti kredito skolas kariams, jeigu jie žuvo per „specialiąją karinę operaciją“ arba nuo jos metu gautų sužeidimų. Dokumentas publikuotas teisinės informacijos portale, jį galima parsisiųsti. Pagal įstatyną, žuvus kariui, nutraukiami ne tik jo, bet ir šeimos narių kreditiniai įsipareigojimai.

Kreditinės sutarties įsipareigojimai privalo būti nutraukti ir kariui gavus I grupės invalidumą. Iš kokių šaltinių bankai galės gauti neišmokėtų kreditų likučius, įstatyme nenurodoma. Manytina, per „karinę operaciją“ žuvusių vartojimo ir ipotekos kreditai bus padengiami bankų lėšomis, rugsėjo gale sakė finansų ministro pavaduotojas Aleksejus Moisejevas. Papildomos Federalinio biudžeto eilutės šiam tikslui nenumatyta, pažymėjo jis. Nurašytų žuvusiųjų kreditų nuostolius RF FM įvertino 1-2% kredito įstaigų pelno, skelbė vienas iš įstatymo autorių ir Dūmos finansų rinkos komiteto pirmininkas Anatolijus Aksakovas.

Šiuo įstatymu taip leidžiama „karinėje operacijoje“ dalyvaujantiems mobilizuotiesiems, o taip pat tarnaujantiems pagal kontraktą, Rosgvardijoje ir savanoriams gauti kredito atostogas. Ši teisė taip pat suteikiama mobilizuotųjų šeimos nariams, įskaitant sutuoktinius ir išlaikytinius. Kredito atostogas bus galima gauti tik iki pašaukimo paimtoms skoloms. Galima tiek atidėti mokėjimus, tiek ir sumažinti sumą. Sutartis gali būti pakeista mobilizacijos, kontrakto galiojimo arba dalyvavimo „karinėje operacijoje“ terminui.

 

Įstatymą trimis skaitymais Dūma priėmė vos per dvi dienas rugsėjo gale. Spalio 4 jam pritarė Federacijos taryba.

 

Vladimiras Putinas dalinę mobilizaciją Rusijoje paskelbė rugsėjo 21 dieną. Gynybos ministras Sergejus Šoigu spalio 4 dieną pareiškė, kad į ginkluotąsias pajėgas mobilizuota 200 000 piliečių. Iš viso valdžia planuoja mobilizuoti 300 000 žmonių, nurodė ministras.

* Roskomnadzor reikalauja, kad rengiant medžiagą apie specialiąją operaciją Ukrainos rytuose, visa rusiška žiniasklaida naudotų tik oficialių RF šaltinių informacija. Mes negalime publikuoti medžiagos, kurioje ši operacija vadinama „užpuolimu“, „įsiveržimu“, ar „karo paskelbimu“, jeigu tai nėra tiesioginė citata (Federalinio įstatymo apie žiniasklaidą 57 str.). Pažeidusi reikalavimus, žiniasklaidos priemonei gali būti skirta 5 mln. rublių bauda, o taip pat leidinys gali būti užblokuotas.

 

 


forbes.ru




(3)
(1)
(2)

Komentarai ()