Sakartvelo valdžia drėbė skandalingą pareiškimą, kas kaltas dėl karo Ukrainoje  (1)

Sakartvelo valdančiosios partijos „Gruzijos svajonė“ vadovas Iraklis Kobachidzė teigė, kad karas Ukrainoje buvo Maidano pasekmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Hromadske“.

Kovo 8 d. I. Kobachidzė surengė aptarimą apie protestus ir susirėmimus tarp žmonių ir teisėsaugos pareigūnų, vykusius prieš dieną. I. Kobachidzė pareiškė, kad visuomenę sujudinęs „užsienio agentų“ įstatymas nurodo „kieno geros valios ar nesąžiningiems tikslams ir uždaviniams tarnauja konkrečios organizacijos – Sakartvelo žmonių ar užsienio pajėgų“. Jis taip pat apkaltino „Sakartvelo ir Amerikos radikalią opoziciją“ pradėjus kampaniją prieš įstatymo projektą ir bandant jam priklijuoti „Rusijos įstatymų etiketę“.

Prieš I. Kobachidzės pareiškimą europarlamentarė Viola von Cramon-Taubadel palaikė protestuotojus iš Sakartvelo ir rašė: „Vyriausybė išdavė Sakartvelą. Ji išdavė savo Konstituciją, jos europinę ateitį, jos žmones. Mes stovime drąsių žmonių, kovojančių už savo teises ir laisves, pusėje, kurie nenori dalyvauti „rusiškame pasaulyje“. Europarlamentarė taip pat pasidalijo protestų vaizdo įrašu, pažymėdama, kad jis jai priminė Maidano laikus Ukrainoje 2013–2014 m.

I. Kobachidzė, komentuodamas šį pareiškimą, pavadino „Vieningojo nacionalinio judėjimo“ įkūrėją Michailą Saakašvilį „gruzinišku Janukovyčiumi“.

 

„Ką Maidanas atnešė Ukrainai? Antraisiais metais Ukrainoje kilo karas, kurio metu ji prarado Krymą ir didelę dalį Luhansko bei Donecko sričių. Viso to tęsinys šiuo metu vykstantis didelis karas. Iš viso Ukraina prarado 20% šalies teritorijos. Tai yra procesų, kurių nori Sakartvelo radikalai, palaikomi Violos von Cramon-Taubadel, rezultatas. Mes nesielgsime pagal radikalų ir Violos von Cramon darbotvarkę, bet pagal Sakartvelo visuomenės interesus“, – sakė I. Kobachidzė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(49)
(-42)

Komentarai (1)