„Jis išdavė visus Vakarus“. JAV tiesiog ūžia, ką padarė Europos šalies prezidentas (Video)  (3)

Andrejus Piontkovskis teigė, kad prezidentas išdavė visus Vakarus, radęs sau naują šeimininką Kinijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis išdavė visus Vakarus“, – reagavo A. Piontkovskis į Prancūzijos prezidento E. Macrono vizitą Kinijoje ir nemažai jo pasisakymų apie Rusijos ir Ukrainos karą bei kitus geopolitinius klausimus, kas sukėlė itin aštrią reakciją JAV.

Tai interviu su Jevgenija Kutnova „Naujienų fabrikui“ metu, „YouTube“ kanale, paskelbė Vašingtone gyvenantis Rusijos opozicijos politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

Pasak eksperto, E. Macronas išdavė visus Vakarus ir atitinkamai Ukrainą.

„Taivanas, Ukraina ir Izraelis yra trys laisvės salos, kurioms grasina totalitarinės Rusijos, Kinijos ir Irano valstybės.

Ir šioje situacijoje E. Macronas teigia, kad „Taivane nebūsime niekieno pusėje“. Ar jis buvo Ukrainoje? Ar prisimenate su kokiu planu jis su O. Scholzu ir M. Draghi atvyko į Ukrainą birželio 16 d. Su kapituliacijos planu dėl paliaubų ir okupuotų teritorijų perdavimo Rusijos žinion, bet tada jie buvo pasiųsti Rusijos karo laivo adresu. Pirmiausia buvo atgabenti į Bučą, o po to jis net nedrįso viešai siūlyti šio plano“, – prisiminė A. Piontkovskis.

Politologas taip pat pažymėjo, kad E. Macronas tęsia tradicinę Prancūzijos politiką, prasidėjusią nuo Šarlio de Golio laikų.

 

„Draugas Stalinas užverbavo Prancūzijos elitą šimtmečiui į priekį, paskirdamas juos nugalėtojais Antrajame pasauliniame kare. V. Churchillis ir F. Rooseveltas buvo kategoriškai prieš. Ir nuo to laiko, pradedant Š. de Goliu, visi Prancūzijos prezidentai atlieka šį „ypatingą vaidmenį santykiuose su Rusija“, – tokį Prancūzijos lyderio elgesį aiškino analitikas.

Tačiau Rusija mūsų akyse virsta nuliu, todėl E. Macronas surado naują draugą, su kuriuo kurs partnerystę, pozicionuodamas save kaip tarpininką tarp JAV ir Kinijos, sakė A. Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(8)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)