Rimtos problemos Erdoganui: gali netekti prezidento posto  ()

Po paskutinės apklausos atotrūkis tarp Kilicdaroglu ir Erdogano padidėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 14 d. numatytų prezidento rinkimų išvakarėse sociologai paskelbė nerimą keliančius duomenis apie dabartinį Turkijos vadovą Recepą Tayyipą Erdoganą.

Kaip rašo dienraštis „Duvar“, remdamasis „Motto & Bulgu Research“ atliktos apklausos rezultatais, pirmajame ture laimėtų vienintelis opozicijos kandidatas Kemalis Kilicdaroglu, už kurį nori balsuoti 49,5 proc. apklaustųjų. R. T. Erdoganą pasisakė palaikantys 41,5 proc. rinkėjų.

Antrajame ture opozicionierius laimėtų su 51,4 proc. balsų, o dabartinis prezidentas gautų 40,9 proc. balsų.

Taigi atotrūkis tarp Kilicdaroglu ir Erdogano nuo ankstesnės apklausos padidėjo.

74 metų Kilicdaroglu kovo pradžioje šešių opozicinių partijų aljansas iškėlė jį kandidatu į prezidentus.

Analitikai nesitiki didelių pokyčių Turkijos politikoje Ukrainos ir Rusijos atžvilgiu, jei laimės opozicijos kandidatas. Kartu ekspertai prognozuoja Ankaros santykių su ES, JAV ir NATO pagerėjimą, o tai reikš, kad Turkijos pusė dažniau veiks bendros politikos rėmuose, o ne eis atskiru keliu, kaip tai vyksta dabar, Erdoganui prezidentaujant, leidiniui „RBC-Ukraina“ sako politikos mokslų daktarė Eugenija Gaber.

 

Turkijos prezidentas renkamas penkeriems metams. Valstybės vadovas renkamas absoliučia galiojančių balsų dauguma. Jei nė vienas iš kandidatų nesurenka daugiau kaip 50 proc. balsų pirmajame ture, po dviejų savaičių rengiamas antrasis turas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: