[ŽT] „Putinas - silpnas lyderis. Kažin ar Kinija benorės tokio partnerio“ (Video)  ()

Pastarieji įvykiai Rusijoje parodė pasauliui Vladimiro Putino silpnumą. Visų pirma, Kinija nusivylė Rusijos diktatoriumi ir ketina peržiūrėti savo užsienio politiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas. Anot jo, Xi Jinpingas „statė“ dėl V. Putino ir apsiskaičiavo.

„Kinija tikėjo, kad Rusija yra tikrai galinga partnerė. Tačiau pastaraisiais mėnesiais Pekinas buvo visiškai nusivylęs Kremliumi“, - sakė M. Podoliakas.

Paaiškėjo, kad V. Putinas yra itin silpnas lyderis, o elitas negali strategiškai vadovauti. Taip pat paaiškėjo visos pasakėčios apie ekonomiką, karinį-pramoninį kompleksą ir kariuomenę. Vargu ar Kinija norės toliau bendradarbiauti su tokiu partneriu.

Pekinas nesusigundys rusiškomis žaliavomis ir neims konfliktuoti su aukštųjų technologijų Vakarų šalimis. Greičiausiai jis ieškos partnerystės galimybių su JAV ir ES. Norėdamas tai padaryti, turės persvarstyti savo politiką.

 

„Kinija turi permąstyti savo pasaulinę politiką – kokį vaidmenį ji nori atlikti. Tačiau šiame naujame vaidmenyje ji negali būti šalia Rusijos“, – pareiškė Mychailo Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: