„Dabar tai pavojaus nekelia...“ Ukrainos ministras šokiruotas, ką perskaitė „WP“ straipsnyje  ()

Amerikiečių milijardierius, „Tesla“, „SpaceX“ įkūrėjas ir X savininkas Elonas Muskas, neprašęs leidimo, savo biografui perdavė privačias ministro pirmininko pavaduotojo – skaitmeninės transformacijos ministro Mychailo Fiodorovo žinutes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-11 „Dabar tai pavojaus nekelia...“ Ukrainos ministras šokiruotas, ką perskaitė „WP“ straipsnyje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Financial Times“.

M. Fiodorovas FT sakė, kad nežinojo, jog Walteris Isaacsonas gavo ir paskelbė pranešimą E. Musko biografijoje.

„Tai nėra labai gražu. Niekada viešai nedemonstravau ir nekalbėjau apie mūsų susirašinėjimą,“ - sakė M. Fiodorovas.

Savo knygoje W. Isaacsonas pasakoja, kaip E. Muskas įsikišo, kad blokuotų ukrainiečiams „Starlink“ prieigą Rusijos pajėgų okupuotos Ukrainos teritorijoje. Intervencija užkirto kelią slaptai Ukrainos karinio jūrų laivyno bepiločių orlaivių atakai prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną Sevastopolyje, okupuotame Kryme.

W. Isaacsono biografijoje ir susijusioje skiltyje „Washington Post“ rašoma apie apsikeitimą trumposiomis žinutėmis, kuriose M. Fiodorovas prašo E. Musko atkurti „Starlink“ ryšį su Ukrainos pajėgomis.

M. Fiodorovas buvo šokiruotas, kai FT parodė „Washington Post“ straipsnį, tačiau pasakė, kad kadangi ataskaitos buvo senesnės, nei metai, jų paskelbimas greičiausiai neturės jokių operatyvinių pasekmių.

Po praėjusių metų spalį žiniasklaidos pranešimų apie „Starlink“ ryšio sutrikimus Ukrainoje, E. Muskas sutiko atkurti šią paslaugą šalia Rusijos veikiančioms Ukrainos pajėgoms.

 

M. Fiodorovas sakė, kad pats E. Muskas jam teigė, kad įjungė „Starlink“ ryšį fronto linijose pietryčių Ukrainoje, kai ministras paprašė atnaujinti ryšius Kryme ir prie 1991 m. sienų.

„Kai jį įjungė, parašiau, kad vėl įjungta“, – pridūrė M. Fiodorovas.

Ministras, kuris ne kartą viešai padėkojo E. Muskui už „Starlink“ paslaugos suteikimą, pakartojo savo padėką.

„Manau, kad jei jis to nebūtų padaręs, tai būtų nelaimė, mes tiesiog nebūtume galėję taip kovoti“, – sakė ministras.

M. Fiodorovas pripažino ilgus ir dažnus tekstinius pokalbius su E. Musku po to, kai Rusija 2022 metų vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

 

Ministras sakė, kad po to, kai milijardierius socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė žinutę, kurią M. Fiodorovas suvokė kaip prorusišką, jis parašė SMS žinutę.

„Paaiškinau, kad jis klysta, jog mes ten kovojame už savo nepriklausomybę“, – pridūrė M. Fiodorovas.

Laikraštis pažymi, kad laikinas „Starlink“ uždarymas įvyko lemiamu Ukrainos kontrpuolimo momentu praėjusį rudenį, visiškai atkūrus Rusijos okupuotos teritorijos kontrolę Charkivo srityje ir atgavus žemes Krymo kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()