Kartojasi Bachmuto istorija. Kam Putinui Avdijivka (Video)  (2)

Avdijivkos užėmimas, kaip ir Bachmuto, yra politiškai svarbus Maskvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmutas Donecko srityje nevirto okupacinės Rusijos kariuomenės pergale. Kadangi diktatoriui Vladimirui Putinui to labai reikia, Kremlius tikisi, kad Avdijivkoje jis laimės.

Tokią nuomonę išsakė Prahos universiteto profesorius, karo ekspertas Jurijus Fiodorovas.

Jis pažymi, kad Rusijos kariškiai norą paimti Avdijivką viešai aiškina kariniu tikslingumu. Tačiau užpuolikai tą patį pasakė apie Bachmutą. J. Fiodorovo teigimu, šis miestas jiems buvo ne toks svarbus kariniu požiūriu, o pirmiausia dėl to, kad parodytų bent kažkokią sėkmę.

„Rusijos kariškiai aiškina: užėmę Avdijivką turės galimybę žengti į tą Donecko srities dalį, kuri nėra okupuota Rusijos kariuomenės, ir judėti toliau Pokrovsko link ir kitomis kryptimis. Nors, pažiūrėjus žemėlapyje matome, kad yra kelias tik viena kryptimi. Judėjimas šiuo keliu, ypač vėlyvą rudenį, jei rusai tikrai sugebės tai padaryti, bus itin rizikingas, nes juos nuolatos puls Ukrainos ginkluotosios pajėgos“, – sakė jis.

Ekspertas mano, kad jei Rusijos armijai pavyks paimti Avdijivką, propaganda ir politiniai sluoksniai tai pateiks kaip didelę pergalę. Be to, būtent propagandos tikslais V. Putinui reikia Avdijivkos rinkimų išvakarėse.

 

„V. Putinui reikia kažkokios pergalės. Priešingu atveju kyla klausimas: ką Rusijos kariuomenė veikė Ukrainoje metus, jei nieko nepasiekė? Bachmuto užėmimas virto būtinybe ginti Bachmutą... Taigi, Bachmutas nėra pergalė. V. Putinui reikia pergalės. Tuo pačiu jos reikia generolams, Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybei, S. Šoigui ir Gerasimovui, kad parodytų V. Putinui, jog jie bent ką nors gali padaryti“, – pabrėžė Jurijus Fiodorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(10)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: