„Tai stebuklas.“ Rusija gavo 1 trln. 600 milijardų. Kas nutiko (Video)  ()

Netrukus dolerio kursas Rusijoje vėl permuš psichologinę 100 rublių ribą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dolerio kurso kritimas Rusijos Federacijoje žemiau 93 rublių yra trumpalaikis efektas, kurį sukelia naftos darbuotojų valiutos „išspaudimas“, tikina Igoris Lipsicas.

„Trumpalaikis stebuklas“, – paaiškino Rusijos ekonomistas, kodėl doleris greitai pakils virš 100 rublių. Centrinio banko beviltiška priemonė didinti bazinę palūkanų normą nepadės suvaldyti infliacijos.

Tokią liūdną prognozę Rusijos Federacijai kanalo „Chodorkovsky Live“ eteryje išsakė garsus Rusijos ekonomistas Igoris Lipsicas. Pasak jo, pastaruoju metu dolerio susilpnėjimą Rusijoje lėmė kolosalios valiutos masės, kurią Kremlius atėmė iš naftininkų, išleidimas.

„Šioje situacijoje (dolerio kurso kritimo – red.) yra labai paprastas paaiškinimas... Tiesiog naftininkai buvo labai apvogti... Finansų ministerija ką tik paskelbė, kad gavo 1 trln. 600 milijardo pajamų iš naftos ir dujų. Tai 27% daugiau nei rugsėjį. Jie surinko naudingųjų iškasenų gavybos mokestį iš naftininkų ir įsigudrino jiems nė kiek negrąžinti. Tai beprotiška mokesčių suma...

 

Kursas iš karto pakilo net 2%, naftininkams imti paskolą tapo nenaudinga, o jiems neliko nieko kito, kaip tik skubiai parduoti valiutą. Jie pardavė didžiulį kiekį valiutos, priversti sumokėti šį didžiulį mokestį. Daug valiutos buvo išmesta ir dėl to (dolerio kursas – red.) nukrito žemiau 93 rublių“, – sakė ekspertas. Jis patikino, kad šis efektas ilgai neišliks.

„Tai yra trumpalaikis stebuklas. Tikimasi, kad lapkričio mėnesį pajamos iš naftos ir dujų bus beveik perpus mažesnės. Galime tikėtis, kad dolerio kursas grįš į aukštesnę vertę“, – perspėjo I. Lipsicas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()