„Mes ryžtingai užkirsime kelią.“ Ką skelbia Xi Jinpingas  ()

Xi sakė: taika yra gerai, bet Pekinas turi išspręsti situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivanas „neabejotinai“ bus suvienytas su žemynine Kinija, sakė Kinijos lyderis Xi Jinpingas per kalbą, skirtą Kinijos įkūrėjo Mao Zedongo 130-osioms gimimo metinėms, praneša „Nikkei Asia“.

„Mes niekam neleisime atskirti Taivano nuo Kinijos“, – sakė Xi.

Anksčiau CNBC, remdamasis šaltiniais, rašė, kad Xi Jinpingas per lapkričio mėnesį vykusį susitikimą San Franciske pažadėjo Amerikos prezidentui Joe Bidenui suvienyti Taivaną su žemynine Kinija. Pasak televizijos kanalo, prieš susitikimą Kinija paprašė J. Bideno viešai pareikšti Kinijos paramą taikaus susijungimo su Taivanu procesui, taip pat, kad salos nepriklausomybė nesulauktų JAV palaikymo. Baltieji rūmai atmetė šį prašymą.

Xi paaiškino, kad Pekinas pirmenybę teikia taikiam susijungimui. CNBC pranešė, kad Kinijos lyderis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl artėjančių prezidento rinkimų Taivane ir JAV įtakos jiems. J. Bidenas ragino jį gerbti rinkimų procesą saloje, o Xi sakė: taika yra gerai, bet Pekinas turi išspręsti situaciją.

 

Taivanas 1949 metais tapo prieglobsčiu Kinijos Respublikos vyriausybei ir Kuomintango partijai, kuri pralaimėjo pilietinį karą Mao Zedongo vadovaujamiems komunistams. Ji nepripažino naujosios Kinijos valdžios teisėtumo ir nesutiko laikyti savęs komunistams pavaldžios šalies dalimi.

Pekinas nepripažįsta Taivano suvereniteto ir laiko jį viena iš savo provincijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(24)
(-19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: