„Tai buvo pragaras!!!“ Skelbiamas košmaras. Sprogo lėktuvas su beveik 400 keleivių (Video)  ()

Iš keleivinio lėktuvo vidaus per stebuklą pavyko ištrūkti 367 žmonėms. „Japan Airlines“ orlaivis susidūrė su pakrančių apsaugos lėktuvu, kai kurie jo keleiviai žuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokijo Hanedos oro uosto kilimo ir tūpimo tako antradienį užsiliepsnojo „Japan Airlines“ lėktuvas. Gaisras buvo matomas vaizdo įraše, kurį parodė BBC.

Gaisras, matyt, kilo dėl susidūrimo su Japonijos pakrančių apsaugos lėktuvu. Visi lėktuvo keleiviai buvo evakuoti, tačiau manoma, kad penki pakrančių apsaugos lėktuvu skridę žmonės žuvo.

„Japan Airlines“ lėktuve skrido beveik 400 keleivių, tarp jų – švedų šeima, kuri Švedijos laikraščiui „Aftonbladet“ papasakojo apie dramatišką išsigelbėjimą. Antonas Deibe, jo sesuo Ella, mama Kristin ir tėtis Jonas buvo lėktuve, bet sėdėjo skirtingose ​​pusėse.

„Kai nusileidome, pažvelgiau pro langą. Staiga pakilo temperatūra ir pro langą pamačiau, kaip staiga pasidarė šviesu. Tada atvažiavo ugniagesių automobiliai ir pradėjo purkšti langus“, – pasakoja 17-metis Antonas Deibe.

„Staiga pasirodė daug dūmų ir visi šaukė japoniškai“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBC News (@nbcnews)

 

 

 

 

 

Lėktuve kažkas buvo paskelbta japoniškai. Šeimos nariai nesuprato, kas vyksta.

„Po poros minučių visas lėktuvas buvo pilnas dūmų. Mes kritome ant žemės. Tada atsidarė avariniai išėjimai ir mes patys iššokome lauk, – pasakoja A. Deibe.

„Dūmai graužė velniškai. Tai buvo pragariška. Neturėjome supratimo, kur turėtume eiti, todėl tiesiog išbėgome. Tai buvo tikrai painu“, –  sako Antonas Deibe.

Pasak oro linijų bendrovės „Japan Airlines“ atstovo, degantis keleivinis lėktuvas yra 516 reiso, atskridęs iš Shin-Chitose oro uosto Hokaido prefektūroje.

Aviakompanijos atstovas teigia, kad visi 367 lėktuve buvę keleiviai ir darbuotojai buvo evakuoti. Anksčiau buvo pranešta, kad lėktuve buvo daugiau nei 300 žmonių, o apie 400 buvo evakuoti.

Anot BBC, lėktuve buvę žmonės buvo evakuoti per oro pripildytas čiuožyklas. Gaisras beveik visiškai sunaikino lėktuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: