[Žinios trumpai] Nepaisant sankcijų, šiemet Rusijos rublis yra geriausia valiuta pasaulyje  (1)

2022 m. Rusijos rublis yra geriausiai veikianti valiuta pasaulyje – dolerio atžvilgiu jis padidėjo 11%. Maskva įvedė kapitalo kontrolę, kad palaikytų savo ekonomiką ir valiutą karo sankcijų akivaizdoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rublis susigrąžino didžiąją dalį savo nuostolių, o Rusijos kapitalo kontrolė padarė jį geriausia šiais metais veikiančia valiuta pasaulyje, bet tik keli žmonės turės naudos iš to bumo.

Rublio kursas dolerio atžvilgiu trečiadienį vėl pakilo, kai po dviejų dienų atostogų vėl atsidarė Maskvos birža.

Nuo metų pradžios jis pabrango daugiau nei 11%, palyginti su JAV doleriu, pralenkdamas realų 9% kilimą ir tapo labiausiai paaugusiu tarp 31 pagrindinės valiutos, pagal „Bloomberg“. Ofšorinė palūkanų norma išaugo žymiai daugiau, maždaug 12%.

Rublio pažanga yra vyriausybės pastangų apsaugoti po Vakarų sankcijų sumuštą valiutą rezultatas.

Be kapitalo kontrolės, Rusija pareikalavo Europos šalis sumokėti rubliais už gamtinių dujų tiekimą, taip pat reikalavo eksportuotojų parduoti turimas užsienio valiutos atsargas.

Nepaisant to, Kremliaus manipuliacijos rinka aplenkė kitų šalių, tokių kaip Argentina ir Turkija, kurios bandė taikyti panašius metodus, manipuliacijas.

 

Kita vertus, valiutos prekiautojai ruošiasi nustoti naudoti valiutos kursą kai kuriems sandoriams, nes griežta kapitalo kontrolė lėmė didesnį skirtumą nei ofšorinis rublio kursas.

Nuo birželio 6 d. besivystančių rinkų prekybos asociacija patarė prekiautojams už kai kurias išvestinių finansinių priemonių sutartis atsiskaityti naudojant „WM/Refinitiv“ kursą. „Refinitiv“ kursai yra sukurti naudojant duomenis, tiesiogiai gaunamus iš rinkos operacijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(20)
(-16)

Komentarai (1)