[Žinios trumpai] „Visa tai neapsieis be kraujo“ – skelbiama valdžios pasikeitimo Rusijoje prognozė  ()

Opozicionierius įsitikinęs, kad proeuropietiška Rusijos visuomenės dalis ir Vakarai turės susitaikyti su tuo, kad Rusija po Putino išliks politiškai ir ekonomiškai įvairi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Putino ir valdžios pasikeitimo Rusija išliks politiškai ir ekonomiškai įvairi, kils šalies žlugimo rizika ir visa tai neapsieis be kraujo praliejimo.

Tai „Telegram“ kanale paskelbė užsienyje gyvenantis Rusijos opozicijos lyderis Michailas Chodorkovskis.

„Mes, proeuropietiška Rusijos visuomenės dalis ir Vakarai, turėsime susitaikyti su tuo, kad Rusija po Putino išliks politiškai ir ekonomiškai įvairi: viename poliuje gana europietiškos aglomeracijos, kitame – „rinkiminiai sultonatai“ su jų didesnio ar mažesnio masto genčių santykiais (kartais pereinant į feodalizmą)“, – kalbėjo M. Chodorkovskis.

Opozicionierius taip pat priminė, kad bendrais klausimais teks ieškoti sutarimo.

„Daugelis žmonių, tarp jų ir bolševikai, bandė peršokti šią ar panašią bedugnę vienu šuoliu. Man žinomos santykinės sėkmės yra susijusios su okupacija (Indija) ar valstybiniu teroru (Stalinu) – ne mūsų atvejis. Tai reiškia, kad turime susitaikyti, siekti sutarimo bendrais klausimais ir pasikliauti pavyzdžiais“, – sakė M. Chodorkovskis.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad regionų atstovų parlamentas neleis leisti pinigų užsienio nuotykiams.

„Svarbiausia, kad regionų atstovų parlamentas neleis leisti pinigų išorinėms avantiūroms. Ir ne todėl, kad jie ten būtų ypač nuostabūs žmonės – tik interesai, taip pat legitimumo šaltinis regionuose, išskyrus konsolidaciją susidūrus su išoriniu (Rusijos atžvilgiu) priešu. Rizika yra didžiulė – ji vėl patenka į autoritarizmą ir sugriaus šalį. Ir kaina nemaža – visa tai neapsieis be kraujo“, – kalbėjo M. Chodorkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(3)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()