„Dievo iliuzija“: tarptautinis bestseleris atkeliavo į Lietuvą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Goblinas 2010-12-02 14:05
nieko panašaus, Collinsas atstoivauja "intelligent design" kas yra paprasčiausias biblijinis kreacionizmas.
DJ_LFS 2010-12-02 14:12
relingingais zmonemis lengviau manipuliuoti. liaudziai reikia kazkuom tiket, tegu tiki dievais savo, nes jei netikes niekuom bus anarchija ir chaosas
Nightkid3 2010-12-02 14:13
Suvaldyti tikincia minia lengviau nei netikincia.
IsDangaus 2010-12-02 14:13
Deja.. tamsta matau knygos neskaites, Collinsas kreacionizma neigia.
Plikas 2010-12-02 14:14
Na nevisai... Kreacionizmą Collins'as kritikuoja neprasčiau nei žymieji antiteistai.
Goblinas 2010-12-02 14:16
konkrečiai man duok pavyzdį kur jis tą neigia. aišku, jis nerašys tiesiai, jog jo knyga yra nieko daugiau negu krecionizmas, bet labai nesunkiai išvadas galima padaryti, yapč žinant, jog jis pats krikščionis.
Skeptikas 2010-12-02 14:25
Man susidaro įspūdis, kad kritikuoji knygą nebūdamos jos perskaitęs. Gali neskaityti visos knygos. Pasiimk šią knygą iš biliotekos ir paskaityk skyrių PK (protingo kūrimo) teorija.
Plikas 2010-12-02 14:28
Tadas 2010-12-02 16:27
Paskutiniai žodžiai tiesiog pasaka: "<...>psihologiškai silpnas ir vienas lik aulas<...>". Perfrazuosiu: visi netikintys dievu yra silpni, vieniši ir nelaimingi. Žinoma 90% to net nežino, todėl į tokius klausimus visada atsakys priešingai... Šią bėdą galima lengvai išspręsti, tereikia pasirinkti BET KOKĮ tikėjimą. Tada "suprasi", koks esi nusidėjęs ir visą gyvenimą to blogo ką padarei (gimei) neištaisysi.., tik po mirties ten kažkada toli toli, kai bus kažkoks teismas, kuriame nei prisiekusiųjų nei teisėjų.., o tik vienas toks ponas... Bet palauk - tai iš kur tada tas pavadinimas "teismas"? Matyt kažkas čia nuo kažko nukopijavo... Labai smagiai "mnv" parašė. 10 balų! O pabaigai elementari logika: TIKĖJIMAS yra NEŽINOJIMAS. Tie, kam kyla klausimų dėl paskutinio FAKTO - nerašinėkit ir manęs neklauskit - neaiškinsiu kodėl "lyjant yra šlapia", kodėl "naktį tamsu", kodėl "... P.s. tikėjimas kaip rūkymas. Tiek vienas, tiek kitas visada sakys, kad tai yra LABAI GERAI. O koks poveikis tiek vieno, tiek kito, puikiai žino visi...
Architektas 2010-12-02 16:48
>>Tadas Nežinau, apie kurį "faktą" užsiminei, bet lygiagretindamas tikėjimą su rūkymu tai visiškai nusišnekėjai...
Skeptikas 2010-12-02 17:13
Azuolas 2010-12-02 17:36
Nuostabi žinia Galvojau, kad šios knygos lt niekad neišleis dėl per mažos auditorijos.
DarkNRG 2010-12-02 18:06
Ats: Laidojam nes tai yra kaip ir tradicija. Tiesiog taip yra daugumai padoriau negu i koki griovi ismest (su tikejimu dievu, nieko bendro neturi). I kapines vaziuojam, kad prisimint ir paminet zmogu ir tai tarsi yra irgi kaip tradicija (Su tikejimu dievu ar religijom vel gi nieko bendro!). Sita knyga Vatikanui turbut yra kaip eilinis antausis.
werafonas 2010-12-02 18:43
Ką čia dabar pasakei? Perskaitei pastraipą prieš postindamas? "kodėl jus laidojat Artimuosius jai jus netikit dievų ?" Jauti, ką šneki? Tikėjimas į sielą ir pagarba artimajam yra DU SKIRTINGI dalykai. "ir kas važiuojat į kapines Lapkričio pirmą dieną kodėl ?" Na, ir vėl gi. Mes ten meldžiamės ar ką??? Aš tai pavyzdžiui uždegu žvakutę kaip to žmogaus minėjimo simbolį.. " Nes žiūrint iš mokslo pusės kaip jus šnekat tai taip išeina, kad mes kapinėse pabunam tik Su savo artimūjų kaulais o ne sielą ir panašiai kuri yra Kitokiam, Geresniam pasauly..." Kas čia per šedevras?? Tu lapkričio pirmąją nuvykęs į kapines teleportuojiese į rojų/pragarą ar artimojo siela į kapines atvyksta? m? Man tai atrodo, kad tu "pabūni" su tais kaulais (jų likučiais) tuo pačiu prisimindamas velionį. "Aišku gal skamba fantastiškai (Geresniam, Kitokiam) pasauly, bet mano nuomone Nieko netikėt neimanoma nes tada būsi psihologiškai silpnas ir vienas lik aulas........" Na ir pagaliau išlindo tūlo tikinčioji pozicija: geriau su hebra negu vienam... Nu sorry, bet man rodos, kad laikai keičiasi ir situacija taip pat. Dar 50 metų ir tikintieji bus 'silpni ir vieni lik aulai'. Kitą kartą prieš postindamas perskaityk savo pastraipą, nes dabar į lankas nuvariai stipriai PEACE.
sielinas 2010-12-02 19:50
Būtinai pasidovanosiu šią knygą. Kažkada skaičiau Carl Sagan "Demonų apsėstas pasaulis" tai tikrai paliko įspūdį.
Shinigami 2010-12-02 20:48
Religija, tikėjimas ir fanatizmas yra visiškai skirtingi dalykai, nes tikėti galima ir į mokslą, religingas žmogus paprasčiausiai tiki į tai ką nori tikėti, nes kitaip negali pakelti realybės arba nori paaiškinti ko negali paaiškinti mokslų, ir niekam kitam nekvaršina galvos. O fanatikas nori įtikinti visus kitus tuo kuo pats tiki ir nesvarbų kokiomis priemonėmis, ir nežiūrėdamas ką pats daro. Šiaip nematau nieko blogo kai kažkas į kažką tikį ir manęs į tai nevelia. P.S. jei kalbant apie bažnyčia, tai kiek teko apie ją girdėti tai šiais laikais prie jos pavadinimo reiktu pridėti UAB, ir tada gautume tikrąjį jos pavadinimą UAB "Bažnyčia". Tik nesuprantu kodėl jos veiklai PVM dar neuždėtas, juk visas paslaugas teikia tik už pinigus, o jei jų neturi spiria į užpakalį. P.S.S. ir dar vienas pastebėjimas. Bažnyčiai labai nepatinka stabmeldžiai, bet ji pati juk meldžiasi į kryžių kuris savu ruoštu taip pat yra stabas.
Goblinas 2010-12-02 20:52
yay, knygą jau užsisakiau. dabar laukiu kada Hitchenso ar Harriso knygas išvers.
Justas116 2010-12-02 20:57
Nematau as tikejime nieko blogo, bet kai zmones pradeda grupuoti vieni kitus i religines bendruomenes, pradeda pesti pinigus is naiviu tikinciuju ir audrinti savo "avinelius", kas perauga i tarpreliginius konfliktus, del ziniu ir tolerancijos trukumo, tada nematau jame nieko gero. Religija visad buvo blogas reikalas, supriesindaves ivairias ideologijas. Blogiausia tai, kad religijose Dievas dazniausiai buna konretus (konkreti isvaizda ir pan), o religines dogmos vercia tikinciuosius netoleruoti kitatikiu. Mano manymu, religija turi mirti, nes tai nedaugiau kaip parasciausias senovinis masiu valdymo irankis. Nes is tikruju, nesvarbu kaip didziai tu tikesi i Dieva, tu negalesi niekaip irodyti kad tavo Dievas egzistuoja (aisku mes to negalesim paneigti), ar kad Dievas is tikruju yra senis su barzda, kurs sedi ant debesu. Tikejimas butinas zmonems ir begant metams jis nedings, bet tikiuosi religijos praras savo valdzia, nes moderniai visuomenei ji yra nebereikalinga.
Wolfy 2010-12-02 22:30
Taikliai pasakyti.As asmeniskai nesuprantu,kam vieni ar kiti zmones bando netikintiems ipirsti savo tikejima,nors tai daznai perauga i konfliktus ir zmones del nieko susipyksta...Sakau ir sakysiu,zmones gyvenkint,kaip jums patinka ir netrukdykit vieni kitiems.
Sielis 2010-12-02 23:28
Buvo tokia kažkokia knyga - Victor J. Stenger 'God: the failed hypothesis: how science shows that god does not exist', tai silpnai, labai silpnai (žr. http://gyvunuteises.lt/forum/viewtopic.php?t=1498 ). O Dawkinsas tai irgi karikatūrinis veikėjas, įdomu, ar ką protingiau parašė. Galima bus panašiai panagrinėti.