JAV gyventojai masiškai praneša apie „NSO grobimo spindulius“: kas vyksta? (Foto)  ()

Retos oro sąlygos sukūrė neįprastą optinę iliuziją, tarsi virš miesto sklandytų dešimtys NSO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelių valstijų gyventojai iš karto tapo reto oro reiškinio, vadinamo „šviesos stulpais", liudininkais, kai kurie juos lygina su ateivių erdvėlaivių spinduliais, rašo „Daily Mail".

Tai retas oro reiškinys – pirma, temperatūra turi būti gerokai žemiau nulio laipsnių, antra, oras turi būti kuo ramesnis, kad netrikdytų ore pakibusių mažyčių ledo kristalų.

Anot „AccuWeather" meteorologo Davido Samuhelio, paprastai ledo kristalai yra per maži, kad liktų pakibę ore ir susidaro tik esant nuo –23 iki –28 laipsnių Celsijaus temperatūrai.

Tai vienu metu galėjo stebėti trijų valstijų, tarp jų ir Minesotos, gyventojai, kuriuos užklupo stiprūs šalčiai – čia temperatūra nukrito iki –21 laipsnių Celsijaus. Vietos gyventojai taip pat pastebi, kad ir ankstesniais metais čia buvo pastebėti „šviesos stulpai", tačiau jų matėsi ne tiek daug. Liudininkai taip pat teigia, kad šiemet stulpai atrodo šviesesni ir aukštesni nei ankstesniais metais, o meteorologų nuomone, tai gali būti dėl vėsesnės temperatūros.

 

 

Yra žinoma, kad šviesos stulpai susidaro, kai šviesos spinduliai atsimuša į horizontaliai išdėstytus ledo kristalus, pakibusius ore arba lėtai krentančius. Tiesą sakant, kristalai veikia kaip šimtai mažų veidrodžių danguje – jie atspindi šviesą.

Šviesa sklinda nuo žemės paviršiaus arba aukščiau danguje, tačiau optinė apgaulė pateikia viską taip, kad atrodo, jog šviesa sklinda iš skirtingų taškų virš arba žemiau natūralaus šaltinio, sudarydama spindulį. Dėl to matome šviesos stulpus, kurie atrodo kaip ateivių laivų spinduliai, kurie iš esmės yra optinė iliuzija.

Šviesos stulpai gali imituoti pašvaistę, sako D. Samuhelis, tačiau jie skiriasi tuo, kad iš tikrųjų yra daug mažesni - pašvaistės paprastai matomos daug platesnėje srityje. Taip yra todėl, kad jos susidaro daug aukščiau ore, o šviesos stulpai susidaro žemiausiuose atmosferos lygiuose, arčiau žemės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()