5 didžiausios NASA paslaptys, kurios kaitina internautų vaizduotę  (0)

Kaip progresuoja mokslas bei kosmoso tyrimai, taip progresuoja ir juos supančios konspiracijų teorijos. Kokios populiariausios NASA „paslaptys“ šiandien sklando internete, aprašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors atrodo, kad pasaulyje pakanka informacijos apie NASA veiklą – rengiamus skrydžius į kosmosą, astronautų atliekamus eksperimentus, ar ruošiamus darbui orbitoje naujus teleskopus – internautai nerimsta ir vis ieško dar „gilesnių“ paslapčių. Deja, tos paieškos atveda prie fantastinių konspiracijos teorijų, kurios NASA atstovams kelia tik nevaldomą juoką.

1. Ateiviai kosmose

Rugpjūtį pasirodė straipsnis su nuoroda į „YouTube“ filmuką, kuriame rodomas vaizdas iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS).

Tam tikru momentu kadro viršuje matosi keistas „rožinis objektas“. Šis taškelis sukėlė nemažą spekuliacijų bangą internete – žinoma, dažniausiai buvo kalbama, kad tai, ko gero, ne žmogaus, o ateivių sukurtas objektas.

 Deja, realybė yra daug šiukšlinesnė – tiesiog TKS orbitos aukštyje skrenda nemažai kosminių šiukšlių, kurių viena ir papuolė į kadrą. Taip pat tai gali būti kažkokio daikto, esančio TKS viduje, atspindys – tokie atspindžiai dažnai sukelia panašias istorijas apie ateivius.

2. „Wikileaks“ atskleisti paslaptingi dokumentai

Antra pagal populiarumą internetinė nuoroda apie NASA paslaptis veda į straipsnį apie tai, kad „Wikileaks“ svetainė atskleidė slaptus dokumentus, įrodančius, kad ši JAV agentūra slepia informaciją apie ateivius.

Kaip įrodymas ten pateikiamas 2006 metų dokumentas iš JAV ambasados Vilniuje, kuriame cituojamas Albinas Januška, tuometinis Lietuvos Premjero patarėjas. Pasak dokumento, jis teigė, kad „egzistuoja NSO grupės, kurios daro įtaką iš kosmoso“ ir kad „pasaulyje egzistuoja vis mažėjanti grupė žmonių, kurie bando racionaliai išanalizuoti situaciją ir objektyviai įvertinti tai, kas vyksta“. Šalia pateikiami panašios dokumentų citatos iš japonų ir tadžikų oficialių asmenų pasisakymų.

3. Begalinė energija

Internetinėje svetainėje „Quora“, kur galima rasti atsakymus į pačius įvairiausius klausimus, vienas internautas Haroldas Danielis pateikia savo „svarų“ įrodymą, kad NASA slepia nuo pasaulio ateivių egzistavimą. Jis siūlo sekti pinigus ir klausia, ar tikrai savo erdvėlaiviams ši agentūra naudoja visiems žinomą iškastinį kurą.

Jis kelia abejonę, kad pakanka įrodymų, kad NASA naudoja visai kitą energijos rūšį, kurios yra begaliniai resursai ir todėl ji nemokama. Na, ir žinoma, NASA mokslininkams apie tokią energiją papasakojo ateiviai. Tačiau kadangi energetika yra tokia svarbi ir pelninga sritis, niekas nepasako paprastiems žmonėms nei apie šią energiją, nei apie ateivius.

4. Kodėl NASA negrįžo į Mėnulį?

Dar viena populiari nuoroda veda į „Conspiracy Watch“ svetainę, kur cituojamas tūlas Miltonas Cooperis, JAV karinių jūrų pajėgų žvalgybos karininkas. Pasak jo, ne tik kad egzistuoja ateivių pastatyta Mėnulio bazė, bet joje netgi vykdoma didžiulė kalnakasybos operacija. Šioje bazėje, kuri neva minima karinių jūrų pajėgų žvalgybos dokumentuose kaip „Luna“ netgi yra suslėpti didžiuliai motinininiai ateivių laivai.

Be to, šioje svetainėje cituojamas ir Mėnulyje pabuvojęs astronautas Neilas Armstrongas, neva liepęs niekada daugiau neskristi į šį palydovą. Visgi čia kažkas negerai kvepia, nes NASA po to atliko dar penkias ekspedicijas į Mėnulį, be to, prieš kelis metus ten savo mėnuleigį nuskraidino ir Kinija. Faktas, kad tokios ekspedicijos yra labai brangios ir kad tai galėjo įtakoti NASA sprendimus, svetainėje „pamirštamas“.

5. NASA ir gyvybė Marse

Penkta linksmoji internautų fantazija apie NASA pateikta Rense.com svetainėje. Joje teigiama, kad „Opportunity“ marsaeigis užfiksavo organinės kilmės objektą Marso paviršiuje – įtariama, kad tai buvo triušis. Straipsnio autorius eina dar toliau – jis teigia, kad NASA valdomas marsaeigis tyčia pervažiavo šį gyvūnėlį. Kokia gali būti priežastis tokiam žiauriam veiksmui – nepaaiškinama ir leidžiama išvadas pasidaryti patiems.

 Panašu, kad viena pagrindinių ankstesnių laikų konspiracijos teorijų apie tai, kad ekspedicijos į Mėnulį buvo suvaidintos kino studijoje, aprimo. Bet tokių teorijų kūrėjams fantazijos tikrai netrūksta, tad ir naujų „paslapčių“ ateityje neturėtų pritrūkti.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(28)
(45)
(-17)

Komentarai (0)