10 didžiausių žmogaus evoliucijos mįslių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Acme 2013-05-21 15:00
Kas yra judėjimo teoriją, pirmą kartą girdžiu. Naudojate terminus, kurie man nepažįstami, gal galite juose paaiškinti?
shift 2013-05-21 15:00
Čia kalba eina ne apie "PANEIGIMĄ", o apie ABEJOJIMĄ. Evoliucijos teoriją galima priimti kaip vieną iš galimų variantų kaip galėjo rastis gyvybė žemėje, bet kol kas toli iki to, kad tai būtų įrodyta kaip vienintelė tiesa. Labai pikta, kai kai kurie archeloginiai radiniai, kurie kažkada buvo laikomi evoliuciją paremiančiais radiniais, vėliau buvo pripažinti klastotėmis, bet problema ta, kad vadovėliuose tos klastotės iki šiol pateikiamos kaip įrodymai. Aš pats būdamas iš mokslo pasaulio matau kaip yra daroma karjera moksle. Ir tas pats galioja visame pasaulyje, kol neatbučiuoji galybės šiknų profesūrai, tol tavęs niekas nepublikuos ir nesiklausys. Kiekvienas mokslininkas į mokslo areną yra įvedamas per vyresniosios kartos "tramplyną". Taip gaunasi tęstinumas, o jei daug plėšysiesi iškodamas fundamentinių teorijų paneigimo, būsi nurašytas į pseudomokslus, negausi finansavimo. ET- kol kas bejėgė įrodyti pirmosios ląstelės ir DNR susiformavimą. Tarp cheminių elementų ir gyvos ląstelės yra milžiniška, tiesiog neišmatuojama "evoliucinė" praraja. ET - pagal archeologinius "radinius" niekaip iki šiol nepagrindė, kaip pas Homo Sapiens atsirado atsikišęs smakras. Žvelgiant į tarpines grandis visi žmonių "protėviai" neturi atsikišusio smakro, tačiau šis kažkaip ima staiga ir atsiranda, be jokių tarpinių variantų. ET- gali smarkiai susvyruoti jei geologams pavyks įrodyti, kad egzistavo globalinis tvanas (šia linkme sėkmingai ir produktyviai judama). Tokiu atveju daug paradigmų gali būti apversta aukštyn kojomis (fosilizacija, geologinių sluoksnių formavimasis).
Acme 2013-05-21 15:16
). Ir pirma atsirado ne ląstelė, o daug paprastenė strūktūra. Evoliucijoje pokyčiai yra laipsniški ir tikėtini, evoliucija nepažeidžia gamtos dėsnių, bet vyksta pagal juos. Nežinau, kad pas žmogų atsikišęs smakras, palyginus su kuo, bet prie temos per vieną kartą katės netenka uodegos, įvykus mutacijai, todėl evoliucijos metu tikėtini staigus pokyčiai galimi, ir todėl jei toks pokytis įvyko, pereinamųjų formų nebus. Jau seniai įrodyta, pasaulinio tvano nebuvo, tai įrodo fosilijų ir sluosnių amžius, kuris nustatytas naudojant izotopinius metodus.
aukselis 2013-05-21 16:05
Acme 2013-05-21 16:08
Aš pateikiau įrodymus, kur Jūsų faktai paneigiantys evoliucija.
punktyras 2013-05-21 16:13
Ačiū, man reabilitacijos nereikia. Kai tik atras tą fosiliją, patikėk, technologijos.lt įdės jos nuotrauką Man užtenka ir vėlesnių fosilijų, DNR ir kūno sandaros panašumo. Kadangi minėjai turįs laiko, galvok teoriją, kuri geriau paaiškintų mūsų atsiradimą ir raidą bei paneigtų visus rastus daiktinius įrodymus. Įtariu, tau tiesiog nesmagu, kad beždžionių ir mūsų protėvis buvo tas pats
aukselis 2013-05-21 16:31
svetys 2013-05-21 16:55
Paskaitinėkit šitą temą http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... hp?t=29224 , ten apie jos prasmę yra užsiminta. Bus dar kantrybės skaitykit šitą http://www.st-evoliucija.lt/content/pirmas-skyrius , dar bus - pirkit knygą...
punktyras 2013-05-21 17:03
Kadangi abejoju, kad pats užsiimi kasinėjimais, tai lygiai kaip aš, fosilijų internete gali ieškoti pats. Tavo žaidimas primena išvadą, kad žmogus gali teleportuotis, jei pajūryje matomų pėdų liniją kartais pertraukia bangų nuplautos vietos.
Acme 2013-05-21 17:18
Bandžiau skaityti, bet nesupratau, nes padrikos mintys, minties šiuoliai, akivaizdžiai autorius, neįsijaučia į paprasto skaitytojo supratimą, ir autoriui trūksta įgūdžių nuosekliai dėstyti mintis. Ir nesupratau, kas tas judėjimo laipsnis, aš žinau tik apie laisvės laipsnius. Panašu autorius, gyvena savo susikurtame pasaulyje.
secret 2013-05-21 17:39
as tai paprastesnes nuomones, kodel atsistojo ir mate toliau, ir pasieke auksciau. pakabink mesgali ir suo ant galiniu koju atsistoja.nori vaisiaus atsistok, uzsiimi medziokle, atsistok, kad toliau matytum, savigina vel tas pats... matomos teritorijos atstumas kompensavo klausa, del to negalim pasigirti klausa kaip kai kurios gyvybes formos nepykit jei kas nors jau tai minejo, visu komentaru neperskaiciau
Finalfour 2013-05-21 17:40
Mane tai stebina, kaip vidutinybes, neturincios jokio rimto mokslinio isilavinimo, sau leidzia pareiksti kad vienas ar kitas dalykas yra nesamone. Tarkime, CERN mokslininkai, visa gyvenima pasvente mokslui, parase kruvas darbu, neeilinio proto zmones, naudodami milijardus kainuojancia technika atranda kokia nauja elementaria dalele, bando aprasyti jos savybes, klysta, pasitaiso, dar daro bandymus, bet juda i prieki ir arteja prie teisingos teorijos apie vien ar kita reiskini. Ir tuo tarpu, sedi prie kompo koks tulas Aukselis, kuriam iki tu mokslininku lygio ir paiekimu kaip man pesciam iki marso, pareiskia, kad tai yra nesamone, kad tai brukama tipo prievarta, ir taip nera. Ir net nesugeba pateikti kad ir absurdiskos, bet bent kokios nors kitokios teorijos. Auskseli, tai kaip tai atrodo is salies? Tas pats ir su evoliucija. As irgi ne spacialistas, o tik mokslu besidomintis zmogus. Bet man uztenka savikritikos suprasti, kad as neturiu teises kvescionuoti ir atmetineti be jokiu irodymu mokslininku teiginiu, nes tiesiog mano protas ir pasiekimai nenesa to, ka tie zmones pasieke pasvente gyvenima mokslui. Cia butu tas pats, kaip guledamas ant operacinio stalo chirurgui nurodinetum ka jis blogai daro ir aiskintum kaip jam reikia tavo apendika ispjauti. Bet tada manau nekiltu noras aiskinti nauju apendikso pjovimo teoriju, ar ne? O prie PC atsisedes laido riteris jau drasus. Aukseli, ar suvoki, kad evoliucijos teorija, kaip ir visos kitos teorijos, kol kas geriausiai paaiskina gyvybes raida zemeje. Ja galima tobulinti, keisti ir t.t. Ta mkslas ir daro, papildo ir panasiai. Bet tai daroma tik radus irodymus. O tu nepateiki nicnieko, tik reki kad nesamone. Primeni tuos "samokslo teoriju" kurejus, kurie rekia kad apollo 11 nebuvo menulyje ar 911 suorganizavo patys amerikieciai. Tokiems kaip tu bele neigt ir eit pries mase, matyt toks menkos asmenybes saviraiskos budas. Nu nepripazinsim mes kad gyvybe sukure dievas, nu niekaip. Ir kreacionizmo nepripazinsim. Nes nera tam jokiu irodymu.
aukselis 2013-05-21 19:06
. Ar atsiras drąsuolis, kuris man parodys jo fosiliją?
aukselis 2013-05-21 19:09
"Unthinking respect for authority is the greatest enemy of truth", Albert Einstein
punktyras 2013-05-21 20:14
O tai nesuprantu, ko tu tikiesi? Kad ras per milijonus metų išsilaikiusį skeletą su išgraviruotu užrašu „esu žmogaus protėvis“? Tikriausiai ne paslaptis, kad buvo ne viena ir ne dvi ir ne trys ir ne keturios homininų atšakos ir kad evoliucija nevyksta tiesiškai linijiškai, o šakojasi? Ar tau kliūna, kad mokslininkai nesutaria kurioje vietoje įpaišyti radinį? Mokslas nėra žinojimo, o pažinimo procesas. Bet nė vienas mokslininkas nesiginčija dėl evoliucijos kaip tokios. P.S. Parašyk pabaigai, ką tu teigi ar neigi?
svetys 2013-05-21 20:26
Na, sutikite tai niekaip ne argumentas kažkam dar būti, ar nebūti (ypač jei kalba eina apie gan fundamentalius reiškinius).
aukselis 2013-05-21 20:48
, laukiam fosilijų.
faktas 2013-05-21 22:41
Aukseli, tavo pavyzdžiai yra labai įtikinami. Atvėrei man akis! Evoliucija yra absoliuti nesąmonė. Bet visai susipainiojau, iš kur viskas atsirado?
jordanbn2 2013-05-21 22:55
Stati pradejom vaiksciot del to kad geriausiai staciomis vaikscioje patinai palikdavo daugiausia palikuoniu. Staciai geriausiai vaiksciojes budavo pripazystamas pateliu lyderiu. Butent ji rinkdavosi kaip savo vaiku teva. Tai budinga simpanzems tiek goriloms, o taip pat ir zmonems. Kur nera ivesta istatymiskai monogamija vyrauja butent toks modelis, geriausias turi daugiausia zmonu. Staciai laisviau vaiksciojes atrode patrauklesnis, geresnis medziotojas ir kovotojas, reiskia genties vadas.
punktyras 2013-05-22 01:14
Kodėl kuriama visa istorija? Ir kas čia blogo ar neįtikinamo dėl žmonių istorijos? Parodai senus žmonių protėvių kaulus, kurie neabejotinai priklauso hominidams, o ne raganosiams ir teigi, kad jie verčia abejoti žmonių istorija? Garbės žodis, nesuprantu, ką nori įrodyti. Jau aukselis įsijungė visko neigimo ir neabejotino savo teisumo pavarą Jam nesuvokiama, kaip gali būti nesutariama dėl faktų interpretavimo, kaip gali būti kita nuomonė apskritai ir skirtinga nuo jo nuomonė konkrečiai. Ir kaip gali būti abejojama ir tikslinama istorija. Tikiuosi bent, kad nekankina abejonės ar esi savo motinos vaikas