Kubilius su IBM sutarė dėl mokslinių tyrimo centro steigimo Lietuvoje  (44)

Lietuvos Respublikos Vyriausybė ir tarptautinė kompiuterių, technologijų ir IT korporacija IBM Niujorke (JAV), IBM būstinėje pasirašė ketinimų protokolą dėl bendro mokslinių tyrimų centro Lietuvoje steigimo. Galutinį susitarimą tikimasi pasiekti per du mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketinimų protokolą pasirašė ministras pirmininkas Andrius Kubilius ir IBM pasaulinis viceprezidentas tyrimams ir intelektinei nuosavybei Thomas Reevesas.

Sutartį dėl bendro tyrimų centro steigimo planuojama pasirašyti dar šį pusmetį. Tikimasi, jog tai didžiausias IT projektas Lietuvos istorijoje.

Lietuvoje steigiamas mokslinių tyrimų centras vykdys tyrimus strateginėse IBM srityse: nanotechnologijų, gyvybes mokslų, sveikatos priežiūros inovacijose, taip pat intelektinės nuosavybės inovatyvioje vadyboje. Tyrimų centro mokslininkai gilinsis į pažangiąsias nanotechnologijas, įskaitant integruotą silicio fotoniką, naująsias fotovoltaikos ir fotonikos medžiagas.

Kartu su Lietuvos Vyriausybe kuriamame centre dirbs Lietuvos universitetų mokslininkai, dirbantys inovacijų srityje.

„Bendras mokslinių tyrimų centras su pasauline aukštųjų technologijų milžine yra neabejotinai didelis laimėjimas Lietuvai. Tai reiškia, jog iš šalies, kuri diegia inovacijas, tampame šalimi, kuri kuria inovacijas visam pasauliui“, - sakė premjeras.

"Tai realus žingsnis, priartinantis mus prie išsikelto tikslo – jau 2020 metais tapti regiono inovacijų centru“, - sakė ūkio ministras Dainius Kreivys. Pasak jo, bendrai kuriamo tyrimų centro steigimas išlaikys Lietuvoje šalies mokslininkus ir suteiks jiems galimybę dirbti su pasaulinio lygio laboratorijose.

IBM yra viena daugiausiai pasaulyje išradimų užpatentuojančių kompanijų – 2009 pagal užregistruotų patentų skaičių JAV ji buvo ketvirta ir pagal patentuojamų išradimų skaičių kelis kartus lenkia artimiausias konkurentes pažangiųjų technologijų srityje. Vien pernai IBM mokslininkai užpatentavo 4914 pasaulį keičiančių mokslinių išradimų, tokių kaip technologija, siunčianti įspėjamąjį signalą kurtiesiems gaisro metu.

Premjeras A. Kubilius ir ūkio ministras lankosi JAV su darbo vizitu, kurio pagrindinis tikslas – pritraukti investicijas į Lietuvos aukštųjų technologijų sektorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (44)