„Jammi“ kebabus keps „ant saulės“: įsigijo pusės megavato saulės elektrinę  (3)

Vis garsiau skambant aplinkosaugos klausimams, pozityvia verslų praktika laikomas elektros energijos naudojimas iš vietinių saulės elektrinių. Sprendimą elektrą gamintis patiems neseniai priėmė ir 17 greito maisto restoranų Lietuvoje valdantis lietuviško kapitalo tinklas „Jammi“. Įmonės strategijos vadovas Žilvinas Kuprėnas sako, kad UAB „Kulverstukai“ investuoja 0,5 mln. Eur į saulės elektrinių parką, su kurio pagalba siekiama sumažinti verslo procesų metu išmetamo anglies dioksido kiekį, prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir klimato kaitos švelninimo. Anot Ž. Kuprėno, toks žingsnis ateities perspektyvoje padės apsisaugoti nuo elektros kainų šuolių, taip užtikrinant verslo finansų stabilumą.



© Pranešimo autorių nuotr. (Asmeninis albumas)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusės milijono investicija – stabilesnei verslo ateičiai

Greito maisto restoranų tinklo „Jammi“ strategijos vadovas Žilvinas Kuprėnas įvardija, jog tvarios verslo idėjos įgyvendinimui pasirinko vieną lyderiaujančių įmonių Baltijos šalyse, dirbančių su saulės elektrinėmis – „Greenup“ (UAB „Elektra Man“). Įsigyjamos saulės elektrinės pajėgumas matuojamas puse megavato, o 0,5 mln. eurų dydžio investicijos atsiperkamumo laikas skaičiuojamas nuo 3 iki 5 metų, priklausomai nuo vartojimo ir rinkos kainų.

„Esame kruopščiai apsvarstę ir papildomas investicines išlaidas, kurios bus skirtos saulės elektrinės aptarnavimui, valymui, aplinkos priežiūrai ir pan. Bendrai integravus saulės energiją į restorano energijos infrastruktūrą, ilgainiui tikimės sutaupyti nemažai lėšų. Įrengus saulės energijos sistemas, jos tampa patikimu elektros energijos šaltiniu, o nuolatinės išlaidos yra nedidelės, todėl sumažėja priklausomybė nuo svyruojančių komunalinių paslaugų tarifų. Toks finansinis stabilumas mums, kaip verslui, ypač svarbus“, – teigia „Jammi“ strategijos vadovas.

Padengs daugiau nei pusę verslo elektros energijos poreikių

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 3,70€! Išmanieji laikrodžiai, vaizdo registratoriai, monitorių šviesų juostos, pjūklai, šlifuokliai ir kt. (Video)
1994 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

2) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis

3) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „FOSSiBOT VIRAN W101“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

6) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

Išsamiau

Greitojo maisto restoranų tinklo „Jammi“ komanda nusiteikusi išties pozityviai: „Vertybiškai mums itin svarbu, kad veikla nedarytų žalos gamtai. Dar iki įsigaliojant ES reikalavimams visus vienkartinius indus ir įrankius pakeitėme pilnai perdirbamais, svečius edukuojame skatindami rinktis mažesnį pakuočių kiekį, o dabar nusprendėme žengti dar vieną didelį žingsnį ir pradėti naudoti žaliąją energiją.“

18 mėnesių trukęs projektas turėtų gauti leidimus ir pradėti veikti dar šią vasarą: naujai įrengta saulės energijos elektrinė dabartiniais skaičiavimais padengs kiek daugiau nei pusę restoranų tinklo energijos poreikių, o likusi dalis bus perkama rinkoje.

„Atsinaujinanti saulės elektros energija bus naudojama „Jammi“ restoranų aprūpinimui ir UAB „Kulverstukai“ gamybinių patalpų veikimui palaikyti. Ateityje tikimės kitą elektros energijos dalį padengti vėjo elektrine: tai leistų energiją išgauti pasezoniui. Iki šiol įmonės greito maisto restoranuose naudojame judesio davikliais valdomą, LED lemputes naudojantį apšvietimą, stengiamės rinktis ekonomiškiau veikiančius įrenginius, pagal srautus naudojami skirtingi įrangos kiekiai (pavyzdžiui, mažėjant apkrovimui atjungiama dalis techninės įrangos ir pan.). Įmonės administracija darbo reikalams naudoja elektromobilius, o ateityje papildomai planuojame pasitelkti ir elektra varomus krovininius automobilius, kurie keletą kartų per dieną pristatytų šviežius ingredientus į tinklo restoranus“, – vardija „Jammi“ strategijos vadovas.

Idėjos įgyvendinimu pabrėžia dalyvavimą socialiai sąmoningoje rinkoje 

 

Ž. Kuprėnas priduria, kad toks įmonės žingsnis taip pat aktualus ir klientams: didėjant informuotumui apie klimato kaitą, vis dažniau gręžiamasi į tvarų verslą praktikuojančias maitinimo įstaigas, kurios atspindėtų pačių klientų vertybes. „Mes, susitelkdami į atsinaujinančios energijos naudojimo įsipareigojimus, ne tik pritraukiame ekologiškai sąmoningus lankytojus – tai taip pat šansas gerinti prekės ženklo reputaciją bei įgyti konkurencinį pranašumą rinkoje.“

 

„Jammi“ strategijos vadovo teigimu, dar daugiau verslo žingsnių, vedančių tvarumo link, greitojo maisto restoranų tinklo komandai leidžia būti labiau užtikrintiems, kad vykdant veiklą yra išeikvojama vis mažiau ribotų išteklių bei vengiama nepataisomos žalos aplinkai.

„Visos jau įgyvendintos bei dar planuose esančios tvarumo idėjos išties mažina verslo veiklos riziką, nepraleidžiant pro pirštus ir ekonominio efektyvumo. Be to, tvarumo iniciatyvos dažnai skatina inovacijas: visuomet esame linkę permąstyti tradicinę verslo praktiką, o tai savu ruožtu kitas įmones bei startuolius galėtų skatinti kurti naujas technologijas, procesus bei produktus, kurie efektyviau naudotų išteklius bei tausotų mūsų aplinką. Iš esmės tvarumo integravimą į verslo praktiką laikome ne tik moraliniu imperatyvu, bet ir strategine būtinybe siekti ilgalaikės sėkmės ir atsparumo greitai besikeičiančiame pasaulyje“, – aiškina Ž. Kuprėnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (3)