Mitai ir realybė: ar įmanoma apgauti alkotesterį ir ar asmeniniai alkotesteriai yra pakankamai tikslūs (Video)  (4)

Bent kartą pasitikrinti blaivumą alkotesteriu yra tekę turbūt kiekvienam vairuotojui. Nors šie prietaisai – tikrai ne naujiena, vis pasigirsta išradingų versijų, kaip jį apgauti arba kodėl jų rodmenys neatitinka realybės. Tai ar tikrai įmanoma apgauti alkotesterį? Kaip tai daroma? Ar žmonių naudojami alkotesteriai yra pakankamai tikslūs?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieną gudrybę išmėgino ir LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ žurnalistai. Pamatysite, ką parodys alkotesteris. Taip pat – keli nauji faktai, kuriuos apie alkotesterius žinoti tiesiog būtina.

Keičiami įstatymai ir griežčiau baudžiami tie, kurie prie vairo dar drįsta sėsti neblaivūs. Bausmės baugina, bet kai kuriems atsisakyti išgerti bent vieną taurelę sunku.

Žinovai sako, kad dabar ypač populiarėja asmeniniai, vadinamieji kišeniniai alkotesteriai. Taigi – išgėriau, papūčiau ir važiuoju.

Alkotesterių ekspertai ragina tokio įpročio atsisakyti, nes tai, ką po patikros išvysite policijos pareigūnų alkotesterio ekrane, gali tikrai nustebinti ir būti visiškai nepanašu į jūsiškio alkotesterio rodmenis.

Specialistas sako, kad dalis paprasčiausių ir ne tokių atsparių alkotesterių gali rodyti netikslius duomenis. Tad persistengti ir draugų kompanijai pabaigus vakarėlį leisti alkotesteriu pasitikrinti visiems, tarkime, dešimčiai žmonių, – labai neišmintinga. Gauti skaičiai gali neatitikti realybės.

Bet jei kalbame ne apie paprasčiausią ir mažiausią, o apie profesionalų ir patikimą alkotesterį, kurį naudoja policija, – ar jis gali suklysti? Apie vieną neva dar senesniais laikais naudojamą triuką išgirdo ir laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“. Žurnalistai nusprendė patikrinti, ar tikrai įmanoma blaivų žmogų paversti neblaiviu.

Plačiau - reportaže nuo 00:46

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai (4)