Rusų bombonešiai terorizuoja britų karines oro pajėgas  (35)

Didžiosios Britanijos Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai bent kartą per mėnesį yra priversti kilti į orą tam, kad sutiktų šalies link skrendančius Rusijos bombonešius, kurie gali ne tik skristi viršgarsiniu greičiu, tačiau ir gali nešti branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Didžiosios Britanijos lėktuvai – Tu-160 ir „Tornado F3“ - šį katės ir pelės žaidimą žaidžia bent kartą per mėnesį. Nuo 2006 metų Didžiosios Britanijos Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai 64 kartus kilo į orą tam, kad sutiktų šalies link skriejančius Tu-160 arba Tu-95 lėktuvus.

Rusijos elgesys pastaruoju metu tampa vis agresyvesnis. Didžiosios Britanijos oro pajėgos pastaruoju metu net turėjo sumažinti „Tornado F3“ naikintuvų treniruočių skrydžių skaičių, kad padengtų kaštus, kuriuos sukelia Rusijos bombonešių lydėjimas. Per mėnesį britai tam išleidžia mažiausiai 80 tūkst. svarų.

Praėjusiais metais britų naikintuvai lydėti Rusijos bombonešių kilo mažiausiai 20 kartų. Ekspertai mano, kad tokiu agresyviu elgesiu Rusija siekia pademonstruoti savo raumenis ir vėl įtvirtinti save kaip supervalstybę.

Viršgarsinis bombonešis Tu-160, kurį pilotai praminė „Baltąja gulbe“, vienu metu gali gabenti iki 40 tonų ginklų, įskaitant ir spranuotąsias ar trumpojo nuotolio branduolines raketas. Manoma, kad bombonešių skrydžiai netoli Didžiosios Britanijos oro erdvės yra vykdomi Rusijos premjero Vladimiro Putino nurodymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(1)
(2)

Komentarai (35)