Ilgiausio vandens tilto Kinijoje statyba pabaigta neprisukus visų varžtų  (18)

Teigiama, kad Kinijos pareigūnai taip skubėjo užbaigti ilgiausio pasaulyje tilto per jūrą statybas, jog net nespėta prisukti visų varžtų, praneša šalies žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Statinį skubėta atidaryti iki Komunistų partijos 90 metų jubiliejaus, informuoja naujienų agentūra AFP. Skubant užbaigti darbą iki liepos 1 dienos švenčių, beveik 15 metrų atkarpoje apsauginius turėklus laikantys varžtai buvo sudėti, bet nepriveržti. Tiltas iš viso driekiasi 36,5 kilometrų.

Prieš tilto atidarymą nebaigta įrengti ir jo apšvietimo sistema, o visiems darbams užbaigti dar prireiks mažiausiai dviejų mėnesių, kiek anksčiau pranešė valstybinė Kinijos centrinė televizija.

„Laikas baigėsi“, – televizijai teigė apsauginių turėklų varžtus veržęs statybininkas.

Laikraštis „The Global Times“ citavo Pekino Jiaotongo universiteto tiltų ekspertą: „Siekiant padovanoti dovaną liepos 1 dieną, kai kurie darbuotojai nespėjo užbaigti darbo prieš tilto atidarymą. Jei įvyks nelaimė ir bus atsitrenkta į turėklus, gali kilti problemų.“

Nepaisant skubėjimo, vyriausiasis tilto inžinierius tvirtina, kad statinys yra saugus ir paregtas eismui, pranešė oficiali „Xinhua“ naujienų agentūra. „Antrinių savybių būklė neturi įtakos pagrindiniam projektui ar tilto atidarymui“, – cituojamas Shao Xinpengas, pridūręs, jog apšvietimo sistema įrengta tik dėl estetikos.

Tačiau tai neįtikina interneto vartotojų, kaltinančių inžinierius ir vietos pareigūnus pirmenybę teikiant propagandai, o ne saugumui. „Infrastruktūros projektų atidarymas anksčiau nei planuota dėl parodiškumo gali sukelti chaosą ir net baisias nelaimes, kurios nėra retenybė“, – teigė vienas interneto vartotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: