„Google“ bando 1 Gb/s spartos interneto ryšio paslaugą  (13)

Bendrovė „Google“ Silicio slėnyje (Kalifornija, JAV) bando eksperimentinį šviesolaidinį kompiuterių tinklą, skirtą būsimai jos „1 Gb/s interneto“ paslaugai. Su šiuo tinklu įmonė planuoja pradėti teikti interneto ryšio paslaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas prie šio tinklo prijungti tik Palo Alto mieste gyvenančių Stenfordo universiteto darbuotojų namai, iš viso apie 850 pastatų. Vienerius metus FTTH šviesolaidžio technologija paremto „Google“ eksperimentinio tinklo paslaugos jo vartotojams bus nemokamos. „Google“ planuoja prie „naujos kartos interneto“ ilgainiui prijungti iki pusės milijono vartotojų, sakoma pranešime.

Pranešama, kad šiuo metu eksperimentiniame tinkle duomenys į vartotojų kompiuterius parsiunčiami iki 300 Mb/s, o išsiunčiami – iki 150 Mb/s sparta. Tai rekordinis duomenų perdavimo greitis JAV namų vartotojams.

JAV federalinė Komunikacijų komisija siekia, kad iki 2020 m. kiekvienas amerikietis savo namuose galėtų naudotis plačiajuosčiu internetu, o 100 mln. šalies gyventojų iki to laiko galėtų naudotis 100 Mb/s spartos interneto ryšiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)