Britų armija naudos snaiperių aptikimo sistemą (Video)  (0)

Siekdama neramiame Afganistane apsaugoti savo karių gyvybes, britų armija ėmė naudoti sistemą „Boomerang III“, kuri aptinka snaiperių pozicijas. Sistema buvo sukurta JAV gynybos agentūros „DARPA“ užsakymu dar 2003 m. vykusios operacijos Irake metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek vėliau šią sistemą patvirtino kaip perspektyvią D. Britanijos Gynybos ministerijos Mokslo ir technologijų laboratorija, ir dabar ją galės naudoti Afganistane kariaujantys britai.

„Boomerang III“ sistema turi 7 itin jautrius mikrofonus, kurie padeda nustatyta šūvio kryptį, rezultatai parodomi nedideliame elektroniniame ekrane. Mikrofonų jautrumo užtenka ir darbui ultragarsiniame diapazone, snaiperio pozicijos aptikimo operacija užima vos keletą sekundžių.

Sistema nustato ne tik šūvio šaltinį, bet ir galimą atstumą iki jo, taip pat vertikalų kampą horizonto atžvilgiu. Kartu sistema užprogramuota ignoruoti šūvius bei itin didelius garsinius impulsus, kurių šaltinis – saviškiai. Iš tikrųjų, pagrindiniu sistemos privalumu tapo jos maksimalus naudojimo paprastumas, o taip pat galimybė dirbti kalnuotose Afganistano vietovėse, kuri idealiai tinka talibų ugnies taškams įrengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)