„ACME“ planšetinis kompiuteris: kiniškas gaminys su lietuviškomis idėjomis  (31)

Spalio mėnesį lietuviška kompanija ACME Lietuvos ir 25 eksporto rinkom pristato planšetinį kompiuterį, skelbiama savaitės pabaigoje išplatintame pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, nors planšetinis kompiuteris turės ACME logotipą, jis pats pagamintas Kinijoje pagal užsakymą. „Gaminių techninių specifikacijų sąrašą sudaro „ACME“ kompetentingas žmogus, kuris ir sprendžia, koks daiktas ir su kokiomis savybėmis bus pagamintas. Išsirinkus konkretų modelį ir technines savybes, susimokėjus už licencijas, jis pagaminamas Kinijoje. Toks procesas trunka nuo kelių mėnesių iki metų“, – kompanijos verslo modelį Verslo Žinioms aiškino Paulius Paršeliūnas, „ACME Baltijos“ generalinis direktorius.

Taigi, kokių techninių parametrų planšetinis kompiuteris buvo užsakytas? Pranešime spaudai teigiama, jog 391 gramą sveriantis ACME „Tablet TB01“ planšetinis kompiuteris turi 7 colių įstrižainės lietimui jautrų ekraną, 1 GHz „Samsung“ procesorių, foto kamerą bei USB jungtį. Jame įdiegta „Android“ operacinė sistema. Kompiuterio baterija, klausantis muzikos, veiks pusę paros, o naršant internete ar žiūrint vaizdo įrašus iki šešių valandų.

Dar viena svarbi techninė detalė – atmintis. Vidinė ACME planšetinio kompiuterio atmintis – 4 GB, o su atminties kortele ji gali siekti ir 32 GB. ACME planšetinis kompiuteris kainuoja apie 649 litus. Tiesa, įrenginys neturės SIM kortelės lizdo, todėl nepalaikys mobiliojo interneto.

Pasak ACME generalinio direktoriaus Pauliaus Paršeliūno, tai strateginis ir svarbus kompanijos žingsnis į priekį. „Planšetiniai kompiuteriai užima vis svarbesnę ir didesnę rinkos dalį. Tikime prognozėmis, jog netolimoje ateityje taip vadinamos „tabletės“ užkariaus rinką ir galbūt netgi pakeis nešiojamuosius kompiuterius. Matydami tokias tendencijas, nelikome nuošalyje ir savo pirkėjams siūlome naują kokybišką produktą, kuris ne tik madingo, patrauklaus dizaino, bet ir atitinka visus šiandien planšetiniams kompiuteriams keliamus techninius reikalavimus“, – sako vadovas.

Komentuodamas techninius ACME planšetinio kompiuterio duomenis, P. Paršeliūnas sakė, kad tai paskutines technikos naujoves atitinkančios savybės, kurios leis kiekvienam žmogui patenkinti savo poreikius ir jaustis patogiai. Jis taip pat akcentavo, kad ši ACME „tabletė“ veikia greitai dėl galingo „Samsung“ 1 GHz procesoriaus, kuris nenuvils net ir pačių nekantriausių naudotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (31)