Pirmuoju „Amazon“ planšetiniu kompiuteriu taps „Kindle Fire“ (Video)  (4)

kompanija Amazon Niujorke (JAV) jau šiandien pristatys savo naują planšetinį kompiuterį, kuris vadinsis Kindle Fire ir turės 7" įstrižainės sensorinį ekraną. Gali būti, kad įrenginys savo dizainu ir vidiniais parametrais bus labai panašus į RIM PlayBook, kadangi abu planšetinius kompiuterius projektuoja ir gamina tas pats ODM gamintojas – Quanta Computer.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Amazon Kindle Fire" turės dviejų branduolių 1,2 GHz "Texas Instruments" OMAP procesorių. Operacinės sistemos vaidmenį atliks kol kas dar nežinoma "Google Android" versija. Taip pat bus palaikoma gana turtinga paslaugų bei aplikacijų ekosistema, kurią sukūrė elektroninis knygų skaitytuvo "Amazon Kindle" ir jo infrastruktūros tobulinimo komanda. Vartotojai gaus prieigą prie tokių „debesų kompiuterijos“ paslaugų, kaip "Amazon Cloud Player" (muzika, vaizdo klipai, TV laidos, filmai ir pan.), elektroninių knygų katalogas bei programėlių el. parduotuvė "Amazon Appstore".

"Amazon Kindle Fire" kaina svyruos apie $199 (~ 500 lt), ir tai turėtų leisti sudaryti nemenką konkurenciją kitiems analogiškiems produktams. Pasirodymas prekyboje žadamas lapkričio 15 d. (pradžioje - JAV rinkoje). Daugiau apie kompiuterio ypatumus žiūrėkite žemiau pateikiamuose video.

„Amazon Kindle Fire“ techninė specifikacija:

  • 7“ įstrižainės 1024×600 raiškos IPS ekranas (169 ppi);
  • Matmenys – 190×120×11,4 mm, svoris – 413 gramai;
  • Dviejų branduolių 1.0 GHz „Texas Instruments“ OMAP4 procesorius;
  • 8GB vidinė atmintis;
  • Darbo autonominiu režimu trukmė – 8 val. skaitant arba 7,5 val. žiūrint vaizdo medžiagą;
  • 802.11b/g/n Wi-Fi belaidis ryšio modulis, „microUSB 2.0“ jungtis, 3.5 mm garso išvestis, garsiakalbiai (deja, jokios informacijos apie kameras ir mikrofoną).


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)