Prezidentė pasirašė laikmenų apmokestinimo įstatymo pataisas  (26)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo pataisas, kuriomis numatomas griežtesnis kompensacinis mechanizmas autoriams už jų kūrinių atgaminimą asmeniniais tikslais. Įstatymo pataisose numatyta praplėsti apmokestinamųjų laikmenų, naudojamų kūriniui atgaminti asmeniniais tikslais, sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak šalies vadovės, šios įstatymo pataisos ne tik padės apginti intelektinę nuosavybę ir labiau apsaugoti autorių teises, bet ir sudarys geresnes sąlygas formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigoms naudoti kūrinius ugdymo tikslais bei padarys juos teisėtai prieinamus žmonėms, turintiems regėjimo, skaitymo ir suvokimo negalią, rašoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Prezidentė šias įstatymo pataisas pasirašė su išlyga, kad Vyriausybė nedelsdama atliks veikiančio įstatymo monitoringą ir užtikrins aiškią ir paprastą kompensacinio atlyginimo susigrąžinimo tvarką. Šalies vadovės pastabos dėl Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo pataisų įgyvendinimo išdėstytos Lietuvos Respublikos Vyriausybei adresuotame laiške.

„Ilgai įrodinėjome, kad turinys, tai, kas įrašoma į laikmenas, sukuria jų pačių vertę. Panašu, kad bent iš dalies tą pavyko įrodyti. Matyti, jog valstybės institucijų ir visos visuomenės požiūris į intelektinę nuosavybę keičiasi į gerąją pusę“, – sako aktorius Rimantas Bagdzevičius.

Įstatymo pataisos įsigalios šių metų kovo 1 d. Iki to laiko Vyriausybė ir Kultūros ministerija turės parengti ir patvirtinti įstatymą įgyvendinančius teisės aktus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)