BitTorrent sukūrė nemokamą failų apsikeitimo paslaugą  (4)

Kompanija BitTorrent visai neseniai sukūrė naują failų saugojimo „debesyse“ ir apsikeitimo jais servisą „Share“ (www.getshareapp.com) bei taip ėmė konkuruoti su tokiais tinklalapiais, kaip YouSendIt, MegaUpload ir t.t.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji paslauga apjungia tokias technologijas, kaip P2P, EC2 ir S3, suteikdama galimybę saugoti „debesyse“ bet kokio tipo failus be jokių apribojimų. Įdomu tai, jog galima suteikti prieigą prie „debesyse“ esančių failų tik tam tikriems vartotojams, o ne visiems norintiems, kaip tai įvyksta, sukūrus torrent failą. Kol kas paslauga dirba testiniu režimu, tačiau kompanija jau suspėjo išleisti programą Share, skirtą darbui operacinėse sistemose Windows. Failų apsikeitimas reikalauja įvesti el. pašto adresus į laukelius „Kam“ ir „Nuo ko“, po to pertempti pele failą ar katalogą į specialią programą, kad būtų pradėtas išsiuntimo procesas. Adresatai gaus el. pranešimą, jog jų laukia failai, taigi po to jie galės „siuntą“ gauti failų apsikeitimo programos pagalba. Be to, nuorodas failų gavimui galima bus platinti per Facebook, sukūrus grupes iš Facebook draugų sąrašo.

Sprendžiant iš GigaOm skelbiamos informacijos, failai įkeliami į Amazon serverius, kad būtų paspartintas jų dalinimosi procesas. Kartu sukuriamas peer-to-peer ryšys su failų savininko iki to laiko, kol failų neparsisiųs pakankamas kiekis žmonių. Po to jie pašalinami į „debesis“, o vėliau siuntimosi procesas vyksta tik bittorrent protokolo pagalba. Tai leidžia sumažinti išlaidas hostingui.

Taip pat pateiksime keletą esminių naujos failų apsikeitimo paslaugos ypatybių:

  • Apribojimų nebuvimas tiek gavėjų skaičiaus, tiek ir failo dydžio atžvilgiu. Vartotojai galės visiškai nemokamai siųsti vaizdo medžiagą HD formatu, aukštos raiškos fotografijų kolekcijas ir kitus didelės apimties failus;
  • Paslauga Share sukurta naujausios failų keitimosi technologijos pagrindu, kuria kas mėnesį naudojasi daugiau nei 100 mln. žmonių. Draugai dabar galės siųstis didelės talpos failus iš karto, nieko nelaukiant;
  • Vartotojai patys nurodo failų gavėjų ratą;
  • Draugai gali komentuoti siunčiamą failą realiu laiku.

Po testavimo pabaigos paslauga Share bus integruota į tokias programas, kaip BitTorrent ir uTorrent.

Parsisiųsti BitTorrent Share: nuoroda

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (4)