Europoje iš interneto buvo dingęs „Facebook“  (3)

Kai kurių šalių interneto vartotojai pranešė šiandien negalėję prisijungti prie socialinio tinklo „Facebook“, tačiau techninės kliūtys jau pašalintos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto forumuose šįryt buvo skelbiama, kad „Facebook“ buvo nepasiekiamas Austrijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Slovėnijoje, Rumunijoje ir kitose Europos šalyse. Tuo metu JAV ir Australijos interneto vartotojai teigė nepastebėję jokių „Facebook“ sutrikimų. Taip pat buvo pranešama, kad „Facebook“ šiandien buvo nepasiekiamas ir Egipte, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Pietų Afrikos Respublikoje, Pakistane.

Tai jau nebe pirmas „Facebook“ veiklos sutrikimas pastaruoju metu: vasario 2 dieną, tepraėjus dienai po to, kai „Facebook“ pateikė paraišką pateikti 5 mlrd. dolerių vertės pirmąjį viešą savo akcijų siūlymą (IPO), JAV interneto vartotojams jis kurį laiką buvo nepasiekiamas.

Kokios buvo šio sutrikimo priežastys, kol kas neaišku. Spėjama, kad tai galėjo būti DNS serverių problema, tačiau „Facebook“ buvo nepasiekiamas ir naudojant jo IP adresus 69.63.184.142, 69.63.187.17, 69.63.187.19, 69.63.181.11, 69.63.181.12.

Programišių grupuotė „Anonymous“ sausio pabaigoje per savo atstovus buvo pranešusi, kad kitu jos taikiniu taps „Facebook“. „Mūsų pirmasis taikinys… „Facebook“… Jis turi mažiausiai 60 000 serverių… Bet vis tiek įmanoma jį nuversti… “, – buvo sakoma sausio 28 dieną paskelbtame „Anonymous“ pranešime.

Į šį grasinimą mažai kas atkreipė dėmesį, nes „Anonymous“ jį kartojo nuo praėjusios vasaros. Dar rugpjūčio mėnesį šios grupuotės atstovai žadėjo lapkričio 5 dieną pašalinti „Facebook“ iš interneto, tačiau nieko panašaus neįvyko, tad sunku pasakyti, ar tai – „Anonymous“ rankų darbas, tuo labiau, kad jie patys apie tai kol kas nieko neskelbia.

„Twitter“ mikrotinklaraščių portale „Facebook“ „užtemimą“ komentuojantys lankytojai šmaikštauja, kad šis įvykis leis bent kurį laiką pailsėti nuo daug laiko atimančio socialinio tinklo, kad gruodžio mėnesį Europoje gali smarkiai padidėti gimstamumas, o šiandien smarkiai išaugs Europos įmonių ir organizacijų darbo efektyvumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: