Vokietijos teismas pripažino "Rapidshare" veiklą teisėta  (2)

Ilgą laiką trukusi kova tarp failų talpinimo paslaugas internete siūliusio internetinio portalo "Rapidshare" ir Vokietijos autorinių teisių apsaugos agentūros GEMA pasibaigė pirmosios pergale, praneša portalas "Electronista".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hamburgo Aukščiausiasis regiono teismas pripažino "Rapidshare" veiklą legalia, todėl nėra būtinybės filtruoti viso resurse talpinamo turinio, ieškant medžiagos, pažeidžiančios muzikos industrijos atstovų autorinių teisių. Kartu prieš tai buvusio teismo sprendimas, kuris nurodė, jog reikia stebėti tinklalapius, talpinančius "Rapidshare" galimai autorines teises pažeidžiančią medžiagą, liko galioti. Neatmestina galimybė, jog "Rapidshare" ateityje paduos apeliaciją ir dėl šio žemesnės instancijos teismo sprendimo.

Konfliktas tarp "Rapidshare" ir GEMA prasidėjo dar 2009 metais, kai autorinių teisių savininkai kreipėsi į teismą, prašydami apsaugoti juos nuo nelegalaus muzikinių kompozicijų platinimo šios vokiečių failų keityklos pagalba. Tuo metu teismas stojo GEMA pusėn, o vėlesnės "Rapidshare" apeliacijos buvo bevaisės.

Savo ruožtu, kaip paaiškėjo teismų maratono metu, "Rapidshare" vis tik ėmėsi atitinkamų antipiratinių veiksmų, apribojusi nemokamo siuntimosi greitį iki 30 KB/s. Antra vertus, tai tik sulėtino nelegalių muzikinių kompozicijų kopijų platinimą, bet jo nesustabdė. Be to, ekspertų teigimu, vis dar yra daugybė kitų failų apsikeitimo resursų, kurie gali pasigirti didesne failų siuntimo sparta, tad pirataujantiems asmenims visąlaik yra nemažas pasirinkimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)