„Facebook“ pagal nuotrauką nustatys jūsų amžių. Pabandome?  (22)

Kompanija Face.com teikia veidų atpažinimo funkcijas daugybei tinklalapių ir IT sistemų, tarp jų ir „Facebook“ funkcijoms „Photo Finder“ ir „Photo Tagger“. Šią savaitę paskelbta, kad Face.com „išmoko“ ne tik atpažinti nuotraukoje esančius veidus, bet ir žmogaus amžių pagal jo odos analizės rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Face.com papildė savo programines API funkcijas papildomais parametrais, kuriuos galima pamatyti, įkėlus nuotrauką ir atpažinus ten užfiksuotą žmogaus veidą. Parodomas nustatytas amžius bei paklaidos rėžiai – kiek mažiausiai ar daugiausiai gali būti metų tam žmogui. Taip pat parodoma, ar tai vyras, ar moteris, ar žmogus šypsosi, kokia jo nuotaika ir dar keletas įdomių dalykėlių. Prie kiekvieno iš tokių atpažinimų yra parodomas tikslumo procentas. Štai kaip tai atrodo, išanalizavus kino aktoriaus Alec Baldwin veidą (antroji iliustracija) – matome, kad funkcija veikia nelabai tiksliai, nes šiam aktoriui po kelių dienų sukaks 54 metai. Tuo tarpu programa rodo tikėtiną 45 metų amžių su viršutine 53 metų riba.

Jūs taip pat galite išmėginti amžiaus nustatymo funkciją šiame puslapyje – tiesiog įkelkite nuotrauką kairėje ir paspauskite „Call Method“ – apačioje pasirodys maždaug toks vaizdas: reikia užvesti pelę ant veido kvadrato, ir iššoks tokia lentelė, kaip parodyta iliustracijose.

Kur toks dalykas gali būti naudojamas? Ten, kur amžius yra svarbus – sakykime, norint uždrausti patekti į klubą asmenims jaunesniems nei 18 metų. Bet vėlgi, kiek galima bus pasitikėti tokia sistema realiame gyvenime – atviras klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)