Kinija pritarė „Google“ planams įsigyti „Motorola Mobility“  (0)

Kinijos rinkos prižiūrėtojai pritarė „Google“ planams už 12,5 mlrd. JAV dolerių įsigyti kompaniją „Motorola Mobility“, ir šis globalus sandoris gali būti įvykdytas iki galo, informuoja BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutarimas galioja su pagrindine sąlyga - „Google“ programinė įranga „Android“ kitoms prietaisų gamintojoms turi būti nemokama iki penkerių metų. Anksčiau sandoriui jau pritarė Europos Sąjungos ir JAV rinkos prižiūrėtojai. Tai bus didžiausias istorijoje "Google" įsigijimas, kuris leis kompanijai pirmą kartą įžengti į telefonų ir planšetinių kompiuterių gamybos sritį. Iki šiol "Google" savo prekinio ženklo elektronikos gaminius gamino pagal sutartis kitų kompanijų (daugiausia "Samsung") gamyklose.

Pernai "Motorola" buvo padalinta į dvi atskiras bendroves. Iki tol "Motorola Mobility" funkcionavo kaip "Motorola Inc." padalinys. "Motorola Mobility" kuria ir gamina mobiliuosius telefonus, tuo tarpu "Motorola Solutions" apima platesnes technologijas vartotojams ir valdžios institucijoms. "Google" nusprendė įsigyti "Motorola Mobility", kad galėtų be apribojimų naudotis daugiau nei 17 tūkst. jos patentų ir tuo pačiu įsigytų gamybai parengtą technologinę bazę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: