Indijos valdžia uždraudė ilgas SMS žinutes  (2)

Indijos vyriausybė uždraudė siųsti didelės apimties SMS žinutes, siekiant išvengti klaidinančios arba potencialiai pavojingos informacijos platinimo. Vietos leidinio "Times of India" teigimu, draudimas galios 15 dienų ir apribos vietos gyventojų galimybę išsiųsti pranešimą, kuriam prireiktų daugiau nei penkių SMS žinučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis sprendimas priimtas po to, kai tūkstančiai žmonių pradėjo keltis iš miestų į savo namus šiaurės rytų valstijose, kuriuos paliko po serijos etninių susidūrimų. "New York Times" pažymi, jog nors neramumai prasidėjo Asamo valstijoje, eilė gandų ir gąsdinimų, kurie buvo platinami SMS ir socialinių tinklų pagalba, kelia paniką tarp Indijos šiaurės rytų valstijų gyventojų. Pranešimuose yra informacijos, kuri perspėja apie musulmonų vykdomus išpuolius prieš asmenis, kurie kilę minėto regiono valstijų. Teigiama, jog daugiau nei 300 tūkst. žmonių paliko savo namus, ieškodami saugios vietos, tuo tarpu susidūrimuose jau žuvo 78 žmonės.

Savo pareiškime Indijos ministras pirmininkas Manmohan Singh pranešė, jog vyriausybė pasirūpins šiaurės rytų valstijų gyventojų saugumu: „Jei yra kažkokie niekšai, kurie atsakingi už šių gandų skleidimą, jie turėtų būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.“ Savo ruožtu, Indijos vidaus reikalų ministras pranešė, jog jau pradėtas tyrimas dėl neramumų kurstymo internetinėje erdvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)