Pristatyta „SkyDrive“ programėlė „Android“ platformai  (4)

Artėjant rudens sezonui, „Microsoft“ kaip reikiant kibo į darbus. Mėnesio pradžioje sulaukėme naujosios elektroninio pašto paslaugos „Outlook“, o rugpjūčio viduryje buvo pranešta ir apie „SkyDrive“ debesų tarnybos atnaujinimus. Viena esminių naujovių – pristatyta ir „Android“ terpei skirta „SkyDrive“ programėlė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitaip sakant, „Microsoft“ sparčiai dirba, siekdama kuo greičiau visus savo produktus „apvilkti“ „Windows 8“ operacinei sistemai būdinga minimalistine „Modern“ stiliaus vartojo sąsaja. O štai mėnesio pabaigoje pagaliau sulaukėme ir „SkyDrive“ programėlės „Android“ išmaniesiems telefonams. Kaip ir buvo galima tikėtis „Android“ platformai skirta „SkyDrive“ programinė įranga taip pat pasižymi minimalistine vartotojo sąsają bei turi tam tikrų „Modern UI“ elementų. „Microsoft“ tinklarašyje teigiama, kad „SkyDrive“ programėlė geriausiai veikia su „Android 4.0“ platformos versija, tačiau puikiai funkcionuoja ir su „Android 2.3“ bei aukštesnėmis operacinės sistemos versijomis.

Vis dėlto, vos tik įdiegus „SkyDrive“ programėlę gali kilti klausimas, ar buvo verta laukti taip ilgai ir gauti tik tokį programinės įrangos funkcionalumą? „Android“ platformai skirtoje „SkyDrive“ versijoje yra suteikiame prieiga prie debesų serveriuose laikomų dokumentų, nuotraukų ir kitų rinkmenų, yra galimybė įkelti nuotraukas ir vaizdo įrašus iš paties išmaniojo telefono, taip pat galima dalintis saugomomis rinkmenomis su kitais. Tačiau, akivaizdu, „Microsoft“ pamiršo, jog šiuo metu rinkoje yra daugybė debesų kompiuterijos paslaugas siūlančių kompanijų, todėl vartotojui reikia pasiūlyti kažką unikalaus ir išskirtinio.

Pavyzdžiui, „Microsoft“ turi debesų kompiuterijos pagrindu veikiančias „Office“ paslaugas, tačiau norint peržiūrėti „Word“, „Excel“ ar kitus dokumentus reikia trečiųjų šalių programinės įrangos, o ne pačios „SkyDrive“ programėlės. Be to, taip pat nėra galimybės pasiekti failų, saugomų kompiuteryje, tačiau sinchronizuojamų su „SkyDrive“ paslauga. Kitaip sakant, Microsoft“ debesų kompiuterijos paslaugo programinė įranga neturi nei vieno pranašumo tiek prieš „Google Drive“, tiek prieš „Dropbox“, tiek prieš kitus konkurentus.

Akivaizdu, kad šį kartą „Mircrosoft“ noras sukurti minimalistinį įvaizdį gali būti nesėkmingas, kadangi nei vienas vartotojas neturi nei menkiausios priežasties dabar naudojamas debesų paslaugas iškeisti į „SkyDrive“. Vis dėlto, visi norintys programinę įrangą gali parsisiųsti iš „Google Play“ elektroninės parduotuvės, o vėliau savo įspūdžiais pasidalinti komentaruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: