„Steam Greenlight“ debiutas: per dieną pristatyta apie 500 žaidimų  (1)

Korporacija „Valve“ šios savaitės pranešimu spaudai pranešė, jog savo veiklą pradeda platforma „Steam Greenlight“. Tai gana įdomus projektas, kuris padės vadinamojo „indie“ žanro žaidimų kūrėjams prasimušti į rinką, o jei tai pavyktų, savo projektą patalpinti visiems puikiai žinomoje elektroninėje platinimo sistemoje „Steam“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Steam Greenlight“ funkcionuoja elementariai – projekto puslapyje kūrėjai publikuoja savo darbo aprašymą, sisteminius reikalavimus ir projekto nuotraukas/vaizdo klipą, o vartotojai balsuoja už jiems patikusius žaidimus. Tuo atveju, jei žaidimas surenka pakankamai balsų, kūrėjas „pamato žalią šviesą“, o jo projektas patalpinamas „Steam“ sistemoje jau kaip komercinis produktas.

Šiuo metu pristatyti tik žaidimai, tačiau vėliau, kai „Valve“ praplės „Steam“ veiklos ribas, ir čia pasirodys programinė įranga, „Greenlight“ bus galima pamatyti ir programų. Projekto startas tikrai produktyvus, o pats „Valve“ projektas bus ne mažiau įdomus kūrėjams – vos per parą nuo starto jau pristatyta apie 500 įvairių žaidimų (ir jų daugėja vos ne kas valandą), o tai, reikia pažymėti, kiek apsunkina įdomių produktų paiešką net ir atsižvelgiant į integruotą paieškos sistemą su galimybę filtruoti pagal kategorijas.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)