Kompanija "Apple" užpatentavo žodį "Lion"  (30)

Jeigu kas nors sugalvos sukurti savo operacinę sistemą, geriau jiems vengti jos pavadinime naudoti žodį „Lion“, kadangi priešingu atveju nusimato didžiulė tikimybė susitikti su korporacijos "Apple" juristais teismo salėje ir tapti teisinio ieškinio atsakovais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai paaiškėjo, jog JAV Patentų ir prekinių ženklų biuras patvirtino "Apple" patentą, kuris numato žodžio „Lion“ naudojimą „kompiuterinėse operacinėse sistemose ir instrumentuose, skirtuose programinei įrangai kurti“.

Amerikiečių kompanija paraišką patentui gauti pateikė 2011 m. balandžio 6 d. keletą mėnesių prieš tai, kai buvo paduoti dokumentai dar keliems pavadinimams užpatentuoti – „OS X MOUNTAIN LION“ ir „MOUNTAIN LION“. Pastarąsias dvi paraiškas JAV Patentų ir prekinių ženklų biuras atmetė. Jei atsižvelgti į dokumento tekstą, kompanija "Apple" gavo patentą žodžiui „Lion“, kurio pirmoji raidė yra didžioji, o kitos trys – mažosios.

Reikia pažymėti, kad korporacija "Apple" ne itin stengiasi vengti teisminių procesų, kai kalbama apie prekinius ženklus. Pavyzdžiui, praėjusiais metais kompanijos iš Kupertino juristai į teismą padavė kompaniją "Amazon" dėl pavadinimo „App Store“ naudojimo. Juo "Apple" pavadino savo firminę el. programų parduotuvę dar išmaniojo telefono "iPhone 3G" debiuto laikais.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (30)

Susijusios žymos: