"Apple" produktų populiarumas didina "Foxconn" vertę  (0)

Bendrovės, oficialiai vadinamos „Hon Hai Precision Industry“, kuri pasauliui labiau žinoma lengviau ištariamu „Foxconn Technology“ pavadinimu, akcijų vertė smarkiai padidėjo dėl neprastų „iPhone“ ir „iPad“ pardavimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivanyje įsteigtos bendrovės akcijų vertė pakilo 2 procentais, rašo bbc.co.uk. „Hon Hai“ pranešė, kad jų devynerių veiklos mėnesių pelnas padidėjo 24 proc. iki 57,8 mlrd. Taivanio naujųjų dolerių (5,27 mlrd. litų), lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

Įmonės pelnas didėja nepaisant to, jog teko didinti atlyginimus Kinijoje pastatytų gamyklų darbuotojams. Nors bendrovė neišskyrė pelno dalies, kurią gavo iš sutarties su „Apple“, analitikų teigimu, tai būtų labai reikšminga jų pelno dalis.

Praėjusį mėnesį „Apple“ paskelbė, kad per pirmą prekybos savaitgalį pardavė daugiau nei 5 mln. „iPhone 5“ telefonų. Tačiau žiniasklaidoje nevengiama kritikuoti „Foxconn“ už darbo sąlygas gamyklose, kur gaminami daugelio technologijų bendrovių produktai: klausimų kyla ir dėl darbo sąlygų, ir dėl darbo dienos trukmės, ir dėl užmokesčio dydžio.

Rugpjūtį „Foxconn“ buvo priversti padidinti atlyginimus gamykloje Zhengzhou mieste, kur surenkami „iPhone“ išmanieji. Mėnesio pradžioje bendrovės atstovai pareiškė, kad imasi veiksmų padidinti Kinijos gamyklų produktyvumą.

„Hon Hai Precision Industry“ yra didžiausi pasaulyje techninės įrangos pagal sutartį gamintojai – jų gamyklose surinkti produktai pardavinėjami su „Hewlett-Packard“, „Nintendo“, „Sony“, „Microsoft“ ir kitų visame pasaulyje garsių bendrovių logotipais.

Visame pasaulyje „Foxconn“ gamyklose pluša daugiau nei milijonas žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: