Po "lūžimo" socialinis tinklas "Facebook" vėl veikia visu pajėgumu  (0)

Socialinis tinklas „Facebook“ vėl veikia visu pajėgumu. Kompanija išplatino štai tokią žinutę, paaiškinančią, kas nutiko techniniu požiūriu: „Atlikome pakeitimus mūsų DNS infrastruktūroje, o dėl tų pakeitimų dalis žmonių laikinai negalėjo pasiekti tinklalapio".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Šią problemą greitai nustatėme ir išsprendėme, tad vėl veikiame 100 procentų pajėgumu. Atsiprašome už bet kokius nepatogumus“, socialinio tinklo atstovus cituoja thenextweb.com.

„Facebook“ su DNS problemomis susidūrė pirmadienio, gruodžio 10 dienos, popietę ir dėl to daugelis vartotojų visame pasaulyje negalėjo naudotis šio socialinio tinklo paslaugomis. „Facebook“ domenų vardų sistemos (angl. Domain Name System) serveriai nenukreipė vartotojų į tinklalapį, dėl to atrodė, kad socialinis tinklas visiškai neveikia.

„Facebook“ neveikė ne taip ir ilgai, tačiau tai iškart pastebėjo daugelis vartotojų ir savo susirūpinimą puolė lieti kitame socialiniame tinkle – „Twitter“.

Laimei, jie visą tą laiką galėjo lankytis įvairiuose „Facebook“ subdomenuose, įskaitant o.facebook.com ir beta.facebook.com, leidžiančiuose vartotojams pasiekti patį socialinį tinklą. Šis faktas įrodo, jog tai buvo viso labo DNS problema.

Tai pirmas didelis „Facebook“ sutrikimas nuo spalio 11 dienos, kai šis socialinis tinklas kai kuriose pasaulio šalyse visiškai neveikė. Tuo metu pasigirdo gandai, esą tinklalapis tapo programišių taikiniu, tačiau „Facebook“ tai paneigė ir veiklos sutrikimus Europoje paaiškino DNS bandymais, trukusiais ilgiau nei valandą.

Kiek anksčiau pirmadienį sutriko ir kai kurių „Google“ paslaugų tiekimas, pavyzdžiui „Gmail“. Žinoma, pasekmės buvo tokios pačios – nepatogumus patyrę vartotojai puolė pagiežą lieti „Twitter“ tinkle.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(8)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: