Eric Schmidt – apie Apple, BlackBerry ir Android suliejimą su Chrome OS  (0)

Korporacijos Google direktorių valdybos pirmininkas Eric Schmidt dabar yra Indijoje ir dalyvauja konferencijoje NASSCOM, kurioje atsakė į nemažai vietos žurnalistų klausimų. Daugelį jaudino Android padalinio vadovo Andy Rubin pasitraukimas bei tas faktas, kad į jo vietą paskirtas Chrome ir aplikacijas kuruojantis viceprezidentas Sundar Pichai, kuris lygiai taip pat sėkmingai darbuojasi kompanijos labui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

E. Schmidt pakomentavo situaciją, o taip pat pasidalino savo mintimis apie visą industriją ir kai kuriuos kompanijos projektus.

Eric Schmidt pranešė, kad A. Rubin ir toliau darbuosis kompanijoje, kad kokį naują projektą kuruos, pasakyti atsisakė. Savo ruožtu, Sundar Pichai ir toliau vadovaus Chrome OS padaliniui, o kartu į jo rankas pateks ir Android kūrimo bei plėtros darbai. Vis tik E. Schmidt pažymėjo, jog tai nereiškia, kad abi sistemos bus sulietos. Chrome OS ir Android bus skirtingi projektai ir ateityje, su savo skirtingomis rinkos nišomis ir užduotimis. Taip pat pranešta, jog kompanija vis tik turi planų sulieti tam tikras funkcijas, kurios būtų naudingos, kalbant apie Google ekosistemos integraciją. Šiuo metu į Chrome bandoma integruoti interaktyvų pagalbininką Google Now, kuris pasirodė Android Jelly Bean versijoje.

Atsakydamas į kitus klausimus, Eric Schmidt pranešė, jog jo pagrindiniu išmaniuoju telefonu išliko BlackBerry dėl patogios klaviatūros, o iPad jam patinka labiau nei iPad mini, kartu jis kategoriškai paneigė gandus apie galimą pasitraukimą iš Google, prisipažindamas, kad Google yra jo namai. Be to, paminėta, kad Google Reader jam patiko, tačiau pasikeitė kompanijos prioritetai nepaliko vietos šiam produktui, tad buvo priimtas sprendimas jo atsisakyti. Kalbėdamas apie santykius su Apple, Google direktorių valdybos pirmininkas paminėjo, kad kompanija iš Kupertino yra didis novatorius, galintis pasiekti žymių proveržių net ir neturėdamas didelės rinkos dalies.

Konferencija NASSCOM taps paskutiniu kelionės po Aziją tašku. Šiame regione buvo daug susitikimų su politikais ir reguliavimo institucijomis, su kuriomis buvo kalbama apie teisės aktų supaprastinimą, kurie riboja piliečių prieigą prie interneto. 

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)