Viskas, ką norėjote sužinoti apie Google Glass, tačiau nežinojote, kur ieškoti  (1)

Per daugiau nei metus projektas Google Glass apaugo ne tik naujomis detalėmis, tačiau ir gandais bei spekuliacijomis. Šiomis dienomis Google nusprendė išsklaidyti eilę mitų, susijusių su ambicingu projektu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pasirodė puslapis su dažnai užduodamais klausimais „Glass“ projekto tema.

Taigi trumpai apie esminius momentus. Projekto tikslas yra atverti naują bendravimo su informacinėmis technologijomis lygį. Praktikoje mes labai dažnai ištraukiame telefoną iš kišenės, o kai kas jo apskritai nepaleidžia iš rankų. Šiuo atveju, Glass yra būtent nešiojamas įrenginys, kurio nereikia kažkur slėpti, jis visuomet yra paruoštas naudojimui. Svarbu tai, kad ekranas (o jis yra vienintelis priešais dešiniąją akį) yra visuomet išjungtas, kad neblaškytų ir nesukurtų barjero tuo metu, kai bendraujama su kitu žmogumi.

Ekranas aktyvuojamas tik tuomet, kai pasirodo nauja informacija arba žmogus jį aktyvuoja rankiniu būdu. Praktikoje iškyla paradoksali situacija, kai Glass vartotojai įvairaus pobūdžio informacijai skiria daugiau laiko, nei tą darė su išmaniuoju telefonu. Tvirtinama, kad akiniais naudojamasi tik tuomet, kai to reikia, o ne dėl nuobodulio arba iš įpročio.

El. laiškai, kalendorius, navigacija, paieška, žemėlapiai, skambučiai, tekstiniai pranešimai – štai tas minimumas, kuris turėtų smarkiai palengvinti aktualios informacijos gavimą eilėje buitinių situacijų. Google pabrėžia, kad į akinius negalima žiūrėti kaip į asmeninio gyvenimo registratorių. Įrenginio baterija per maža (kiek didesnė nei 500 mAh, kad galėtų įrašyti viską, ko norės vartotojas. Pagal nutylėjimą vaizdo įrašymas truks 10 sekundžių. Iš principo, baterijos talpos gali užtekti 45 minučių trukmės vaizdo įrašui, tačiau kompanija nerekomenduoja užsižaisti.

“O kaip suprasti, kad jus filmuoja?” Google mano, kad čia viskas paprasta. Pavyzdžiui, kad filmavimas prasidėtų arba būtų galima nufotografuoti, reikia aiškiai ištarti frazę „OK Glass, take a picture” arba „OK Glass, record a video”. Nufotografuoti galima pasitelkus mygtuką, esantį ant akinių auselės. Kitu matomu požymiu gali būti nušvitęs ekranas prie dešinės akies. Taip, sprendžiant iš aprašymo, nedaugelis supras, kad po penkių minučių jie taps Youtube žvaigždėmis.

Antra vertus, kol kas nerimauti dėl eksperimentų su visuomene reikėtų tik amerikiečiams. Šiuo metu Google neplanuoja tiekti akinių į kitus regionus. O ir vidaus rinkoje geriausiu atveju Glass pasirodys tik 2013 metų pabaigoje. Deja, mes neturime tiek daug noro ir laiko, kad perpasakotume viską, kas parašyta FAQ rubrikoje apie Google Glass. Visos detalės – šiame puslapyje, taigi sveiki atvykę į nuostabų pasaulį, kuriame rankos laisvos, o akys – plačiai atvertos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (1)