Senieji MacBook leidžia slapčia įjungti kamerą, neaktyvavus LED indikatoriaus (Video)  (0)

Leidinys The Washington Post rašo, jog Miss Teen USA grožio konkurso nugalėtoją Cassidy Wolf sekė jos bendraklasis, kuris įsilaužė į jos nešiojamą kompiuterį MacBook ir aktyvavo WEB kamerą iSight. Amerikietė apie tai nieko neįtarė, kadangi LED indikatorius, rodantis kameros aktyvumą, nedegė. Hakeris pasinaudojo šiuo pažeidžiamumu ir sekė gražuolę, ketindamas gauti nuogos merginos fotografijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistai iš Johns Hopkins universiteto (Baltimorė, JAV) sugebėjo sukurti analogišką įsilaužimo įrankį, tačiau juo pasinaudoti galima tik MacBook ir iMac, kurie išleisti ne vėliau kaip 2008 m. Tyrėjai tvirtina, jog visuose naujesniuose kompiuteriuose, taip pat ir dabar lietuviškose parduotuvėse esančiuose MacBook Pro, MacBook Air bei iMac Apple fiziškai sujungė kamerą su šviesos diodu, todėl šiuo atveju tiesiog neįmanoma kameros įjungti, neįjungus LED indikatoriaus.

Daug ankstesniuose MacBook ir iMac kompiuteriuose šviesos diodą įjungia specialus mikrokontroleris, ir būtent tuo pasinaudojo jaunasis hakeris.

Nežiūrint į tai, kad įsilaužimo įrankį galima naudoti tik su senais Apple kompiuteriais, neseniai tapo žinoma, kad FTB maždaug tokiu pačiu būdu rinko vaizdinę informaciją iš kitų nešiojamų kompiuterių, taip pat ir pagamintų kompanijos Apple.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)