BitTorrent kuria saugią pokalbių programą, į kurią neįsilauš JAV žvalgyba  (0)

Dabar, kai visas pasaulis žino, jog JAV Nacionalinė saugumo agentūra (NSA) perima tiesiog gigantiškus vartotojų duomenų kiekius, kurie perduodami tarp didžiųjų IT kompanijų serverių, kyla klausimas: kaip gi apsisaugoti nuo šnipinėjimo? BitTorrent kūrėjai tikina, kad taip įmanoma padaryti, ir kurią apsaugotą žinučių apsikeitimo tarnybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi dauguma dabartinių tarnybų remiasi centralizuotomis serverių sistemomis, į jas gali įsilaužti ne tik hakeriai, bet ir NSA agentai. BitTorrent ruošiama pokalbių programa leis to išvengti, nes bus naudojama decentralizuota infrastruktūra.

Vietoj to, jog vartotojas jungtųsi viename centralizuotame serveryje, naujos pokalbių tarnybos vartotojas galės pats nustatyti pranešimų kelią. Iš pradžių, prieš pradedant pokalbį, vartotojas savo pašnekovui turės duoti specialų raktą, kuris tarnaus kaip identifikatorius.

Specialių šifravimo raktų apsikeitimas nėra jau toks patogus vartotojams, kurie paprastai viską pripratę gauti keliais mygtuko paspaudimais. Tačiau BitTorrent kūrėjai tikina, jog žmonėms, kuriems tikrai reikalingas privatumas, tokios nedidelės problemos tikrai nesustabdys. Naujoji pranešimų apsikeitimo tarnyba šiuo metu yra testavimo stadijoje. Beje, prie bandymų gali prisijungti ir bet kuris norintis vartotojas, prieš tai preliminariai užsiregistravęs sistemoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)