Steam Machines bus atvira ir kitų kompanijų žaidimams  (1)

Greitu metu rinkoje turėtų pasirodyti žaidimų kompiuteriai Steam Machines. Jie sukurti programinės platformos SteamOS pagrindu, kurios plėtojimu užsiima Gabe Newell vadovaujama kompanija Valve. Žaidimus naujai kuriamai sistemai vartotojai pirks el. parduotuvėje Steam, kuri žaidėjams puikiai pažįstama. Tačiau kaip bus su didelėmis kompanijomis, tokiomis kaip Electronic Arts, kurios taip pat turi savo el. parduotuves, kur pristatyti jų produktai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Gabe Newell atsakinėjo į Reddit forumų dalyvių klausimus. Vienas iš klausimų – kodėl Valve padarė Steam Machines „tokiomis savininkiškomis“. „Iš kurios pusės žvelgiant jos tokios savininkiškos?“ – pasipiktino Gabe Newell. Vėliau jis pasakė, kad jei Electronic Arts panorės atsidaryti savo el. parduotuvę Origin sistemoje SteamOS, „tai būtų puiku“. G. Newell taip pat pažymėjo, jog jis negali sugalvoti nieko, ką Valve galėtų uždrausti.

Reikėtų priminti, kad prieš keletą metų Electronic Arts nusprendė savo žaidimus platinti išskirtinai per el. parduotuvę Origin. Kompanijos vadovybė tuo metu apkaltino Valve, kad ši nupigina intelektualinę nuosavybę nuolat rengiamais išpardavimais.

Kalbant apie dabartinę situaciją, Gabe Newell supranta, kad Steam Machines ir operacinės sistemos SteamOS populiarumui padidinti reikalingi tokie partneriai, kaip EA ir jos sistema Origin. Juk jei Valve sugalvoti kompiuteriai neturės jiems skirtų žaidimų, visas projektas po kurio laiko gali tiesiog žlugti. Aišku, yra dar daug kompanijų, kurios kuria nuostabius žaidimus, taigi sureikšminti Electronic Arts vaidmens tikrai nereikėtų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)