Android L prailgino Nexus 5 baterijos darbo laiką net 36%  (3)

Kiekvienoje operacinės sistemos Android versijoje Google bando akcentuoti vieną ar kitą sritį. Štai Jelly Bean versijoje prioritetu tapo projektas Butter, kuris turėjo padidinti bendrą sistemos spartą. Kitkat akcentavo projektą Svelte, kuris turėjo leisti OS įdiegti į įrenginius su 512 MB operatyvios atminties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia Google mobilios OS versija Android L taip pat turi savo projektą – Volta. Juo siekiama padidinti mobilių įrenginių baterijos darbo laiką. Tam buvo skirtas netgi atskiras pranešimas renginyje Google I/O 2014. Dabar paaiškėjo, kokią praktinę naudą turės projektas Volta. Google specialistai nustatė, kad įrenginio aktyvacija, kuri užtrunka vos sekundę, atima net dvi minutes darbo, kadangi tenka aktyvuoti procesorių, aplikacijas ir kitus komponentus, patikrinti, ar nėra atnaujinimų.

Apkrovą sistemai turėtų sumažinti naujas API JobScheduler, kuris apjungia žemą prioritetą turinčias užklausas į vieną grupę. Be to, įrenginys nebus aktyvuojamas darbo su tinklu užduočių metu, jei pats tinklas nėra prieinamas.

Android L taip pat bus analitinė funkcija Battery Historian, kuri leis programinės įrangos kūrėjams stebėti, kaip jų sprendimai įtakoja baterijos darbo laiką. Teigiamai įtakoti akumuliatorių turėtų ir perėjimas nuo anksčiau naudotos virtualios mašinos Dalvik prie ART. Nauja energijos taupymo funkcija aktyvuosis, likus 15% baterijos talpos, tuo pačiu metu sumažės produktyvumo lygis, sumažintas ekrano ryškumas.

Puslapio Arstechnica žurnalistai nusprendė patikrinti, ar Google teiginiai atitinka tikrovę. Buvo pasinaudota išmaniuoju telefonu Nexus 5 su įjungtu Wi-Fi, ekrano ryškumas – 200 nit. Testai parodė, kad telefonas su Android L Developer Preview veikia net 36% ilgiau, nei esant įdiegtai Android 4.4 KitKat. Galima prognozuoti, kad galutinė Android L versija pademonstruos dar geresnius rezultatus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai (3)