Steve Ballmer galutinai atsisveikino su Microsoft  (0)

Buvęs Microsoft prezidentas galutinai paliko kompaniją, palikdamas savo postą direktorių valdyboje. Apie tai jis parašė savo laiške, skirtame dabartiniam Microsoft vadovui Satya Nadella ir patalpintame programinės įrangos giganto oficialiame puslapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Artėdamas prie pusmečio žymos nuo mano paskyrimo momento ir Jūsų paskyrimu generaliniu direktoriumi, aš peržiūrėjau savo požiūrį į gyvenimą, Microsoft akcijų valdymą ir įsitraukimą į darbą kompanijoje. Aš tikiu kompanijos strategija, kurios pagrindą sudaro mobilios ir „debesų“ technologijos, ir Jūsų pastangose, kuriant produktyvumą didinančias platformas ir sprendimus. Tačiau atsižvelgiant į dabartinę mano veiklą, aš manau, kad nepraktiška toliau tęsti savo darbą direktorių valdyboje“, – laiške pažymi Steve Ballmer.

Ateityje S. Ballmer ketina susikoncentruoti ties dėstytojo veikla, taip pat darbu su NBA krepšinio komanda „Los Angeles Clippers“, kurią jis neseniai įsigijo.

Buvęs Microsoft vadovas pabrėžė, kad valdo didesnį Microsoft akcijų skaičių, nei kuris nors kitas individualus investuotojas, ir kad jam patinka pelno ir dividendų santykis, kurį uždirba šios akcijos. Visa tai turėdamas omenyje, S. Ballmer pažymėjo, kad artimiausioje ateityje neketina parduoti kompanijos akcijų.

S. Ballmer vadovavo kompanijai Microsoft nuo 2000 m. iki 2013 m. pabaigos, iš viso kompanijoje dirbo 34 metus. 2014 m. vasario mėnesį jį generalinio direktoriaus poste pakeitė Satya Nadella.

Savo laiške S. Ballmer pažymėjo, kad programinės įrangos kūrimas ir toliau išliks pagrindine veiklos kryptimi naujoje Microsoft strategijoje, tačiau norint pasiekti sėkmę, reikės monetizuoti verslui skirtui sprendimus, padidinti parduodamos įrangos pelno maržą, taip pat auginti iš reklamos gaunamas pajamas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: