Google išsigando: „Xiaomi mums kelia realų pavojų“  (15)

Kinų kompanija Xiaomi yra viena sparčiausiai augančių technologijų kompanijų, kuri ateityje gali kelti pavojų net ir interneto gigantui Google. Šiuo metu Xiaomi išmanieji telefonai dominuoja Kinijos rinkoje, nustumdama į šalį tokius grandus, kaip Apple ir Samsung.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google atstovai mano, kad Xiaomi kelia itin didelį pavojų Android ekosistemai, kadangi kinų kompanija skatina vartotojus naudotis alternatyviomis tarnybomis bei programėlėmis, kurios nesusijusios su Google produktais.

Jei Vakarų rinkose mažai kas įsivaizduoja Android mobilius įrenginius be prieigos prie Google Play Store, tai Xiaomi jau kuris laikas turi savo mobilių programėlių el. parduotuvę, taip pat paieškos sistemą, skirtą norimoms prekėms rasti.

Šiandien Xiaomi pajamos iš programinių produktų dar nėra didelės, kadangi paslaugos siūlomos tik Kinijos rinkoje, tačiau kinų kompanija jau galvoja apie plėtrą į Vakarus. Būtent tai ir kelia nerimą kompanijai Google.

Šiuo metu Android įrenginių gamintojai, kurie nori naudotis el. parduotuve Play Store, privalo įdiegti praktiškai visų kitų Google tarnybų palaikymą – Gmail, Youtube, Maps, Drive, Chrome, Google+ ir kitas. Jų piktogramos pateiktos gerai matomoje Android įrenginių darbastalio vietoje.

Xiaomi jau šiandien savo išmaniųjų telefonų naudotojams siūlo susikurti Mi paskyrą, o ne Google, pagrindiniame ekrane netalpina Google tarnybų piktogramų, tuo tarpu Play Store piktograma gerai matoma tik tuose Xiaomi telefonuose, kurie skirti ne Kinijos rinkai.

Google nerimą gali stiprinti ir tai, jog didžiausias pasaulyje Android išmaniųjų telefonų gamintojas Samsung greitu metu gali pasinaudoti Microsoft paslaugomis (Bing, OneDrive ir t.t.) – pastarosios tarnybos gali pakeisti anksčiau naudotus Samsung firminius sprendimus. Tokie partnerių veiksmai tik dar labiau sumažintų Google įtaką rinkoje, o kartu ir pajamas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(26)
(20)
(6)

Komentarai (15)