Google atšaukė reikalavimą, kuris trikdė Android 5.0 darbą  (0)

Praėjusiais metais buvo aktyviai diskutuojama apie vieną iš Android 5.0 Lollipop naujovių – duomenų šifravimo sistemą. Nors ją buvo galima naudoti ir ankstesnėse versijose, tačiau būtent Android 5.0 šifravimas turėjo būti aktyvuotas pagal nutylėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar pasirodo vis daugiau Android 5.0 mobilių įrenginių, kuriuose duomenų šifravimas išjungtas. Tarp 2014 m. rugsėjo, kai buvo anonsuotas nauja Android versija, ir sausio mėnesio, kai buvo publikuoti sisteminiai reikalavimai, Google nusprendė pakeisti savo poziciją šiuo klausimu.

Iš pradžių Android 5.0 pasirodė etaloniniuose Google įrenginiuose Nexus 6 ir Nexus 9, čia šifravimas buvo įjungtas pagal nutylėjimą. Tačiau telefonuose ir planšetėse, kurie būdavo atnaujinami, šifravimas nebūdavo įjungiamas.

Kadangi senesnes Android versijas turintys telefonai ir planšetės buvo kuriami, neatsižvelgiant į Android 5.0 reikalavimus, šifravimo aktyvavimas galėjo sumažinti spartą, o daugelis vartotojų negalėtų rasti kritusio produktyvumo priežasčių.

Šifravimas išjungtas neseniai anonsuotame antros kartos Motorola Moto E, taip pat ir Samsung flagmanuose Galaxy S6 ir Galaxy S6 Edge – juose šifravimą galima įjungti savarankiškai.

Panašu, kad Google apsisprendė atšaukti iš anksto numatytą reikalavimą dėl vienos priežasties – šifravimas smarkia sumažindavo spartą ne tik senuose, bet ir naujuose įrenginiuose. Ekspertai jau buvo pastebėję, kad dėl to kenčia ir naujasis Nexus 6, kuris su įjungta šifravimo sistema kai kada veikdavo lėčiau, nei Nexus 5.

Tikėtina, kad ateityje nauji išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai turės daug spartesnę Flash atmintį, failų sistemą ir procesorius su aparatiniai šifravimo/dešifravimo blokais. Tai leistų problemą išspręsti iš esmės.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (0)