„Google“ atskleidė, kaip atrodys nauja kompanijos būstinė (Foto, Video)  (0)

Po stikliniais briaunotais kupolais tilps 10 tūkst. darbuotojų, o interjeras toks, kad lengva jį keisti. Tokius grandiozinius planus Silicio slėnyje Kalifornijoje kuria interneto paieškos galiūnė „Google“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ atstovai kartu su architektais iš Heatherwicko studijos ir biuro BIG metus svarstė, braukė ir iš naujo braižė naujo komplekso projektą, laužė galvą dėl smulkiausių detalių. Galiausiai nuspręsta apsistoti ties briaunotus šiltnamius primenančiu statiniu. Visą kompanijos būstinės kompleksą sudarys keturios dalys. Pirmosios dvi turėtų būti baigtos 2020-ųjų pirmąjį pusmetį, likusios – vėliau, kas dvejus trejus metus. Vietoj tradicinių sienų ir stogų naujosios būstinės erdves uždengs skaidrūs stogai, o interjerui bus naudojami lengvi perkeliamieji elementai. Prireikus apstatymą per kelias valandas pakeisti, pagalbos nereikėtų toli ieškoti – tai padarytų nedideli kranai ir robotai. Kaip sako „Google“ atstovai, negalime žinoti, kaip dirbsime po kelerių metų, todėl turime būti lankstūs. Skaidrūs stogai gamintų elektros energiją, o antrajame stogų sluoksnyje įtaisyti skydai neleistų prikaitinti patalpų. Kiek visa tai kainuos? „Google" tikslių skaičių neatskleidžia, tačiau sako, jog tai nebus tiek daug, kaip įsivaizduojama. Smarkiai užsimojusiai „Google“ dar reikia įveikti vieną kliūtį – gauti Mauntin Vju miesto vadovų leidimą pradėti statybas. Be to, „Google“ konkuruoja su kitomis stipriomis kompanijomis, ypač su „LinkedIn Corp.“, dėl ribotų plėtros galimybių šiame mieste. Kad užsitarnautų miestiečių palankumą, „Google“ siūlosi į bendruomenės gerovę investuoti 200 mln. JAV dolerių. Tačiau „LinkedIn“ irgi nesnaudžia, todėl kuo baigsis varžytuvės, dar nežinia. Juolab Mauntin Vju gyventojai kalba, kad tūkstančiai naujų darbuotojų neišvengiamai apsunkins eismą gatvėse, o nekilnojamojo turto kainos smarkiai išaugs. Vis dėlto miesto tarybos atstovai supranta, kad tokios kompanijos kaip „Google“ statiniai Mauntin Vju išgarsintų visame pasaulyje. Be to, „Google“ yra ir didžiausias mokesčių mokėtojas šiame mieste.

Įsikurti Silicio slėnyje „Google“ nutarė prieš 15 metų. Čia jau dirba 20 tūkst. kompanijos darbuotojų. Pastačius naują būstinę, jų čia galėtų įsikelti dar 10 tūkstančių.

Ambicingus planus puoselėja ne tiktai „Google“. Į Silicio slėnį keliasi ir „Apple“ vadovybė, kurios statoma būstinė primins erdvėlaivį. Čia plečiasi ir „Facebook“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)